ΕΛΛΑΔΑ

“Κόλαση“ φωτιάς στην Εύβοια: Καίγεται η Σκεπαστή – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

κόλαση-φωτιάς-στην-εύβοια-καίγετα-486313

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή τη στιγμή καίγεται η Σκεπαστη, όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι, η Κεραμειά και η Παλιό βρύση. Το μέτωπο κινείται απειλητικά προς Αγία Άννα και την παραλία της. Εκεί, έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι των χωριών της ευρύτερης περιοχής λαμβάνουν ενημέρωση να φύγουν και να πάνε προς Μαντουδι. Αυτοκίνητα κατεβαίνουν γρήγορα για να σωθούν από τις φλόγες.

Το μέτωπο αναζωπυρώθηκε δημιουργώντας πύρινη λαίλαπα που όπως όλα δείχνουν οδηγείται απειλητικά προς τους συγκεκριμένους οικισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο χωριό Κουρκουλοί με τις αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους πολίτες.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση από την πλευρά του δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη με την οποία ζητά από τους κατοίκους των χωριών του δήμου του να εκκενώσουν όλα τα χωριά της ανατολικής πλευράς σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν όλο και καινούργιες αναζωπυρώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες προς το χωριό Παλαιόβρυση, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς προετοιμάζει πλέον τη νέα γραμμή άμυνας μέσα στη νύχτα. Αυτή τη φορά όμως στο χωριό στην Αγία Άννα. Ήδη εκτός από την απομάκρυνση των κατοίκων και παραθεριστών που επιθυμούσαν, έχουν τοποθετηθεί και τρεις μεγάλες υδροφόρες σε ισάριθμα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν στο χωριό της Αγίας Άννας, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να πλησιάσουν οι φλόγες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Εκκενώθηκε η Αγία Άννα

Νωρίτερα τρία λεωφορεία μισθωμένα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έφτασαν στην Αγία Άννα, όπου επιβίβαζαν κόσμο που επιθυμεί να απομακρυνθεί από την περιοχή. Οι περισσότεροι παραθεριστές έχουν ήδη φύγει, ενώ στην περιοχή μένουν ντόπιοι που αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης και συνεργάτες τους. Περισσότερα από 1.200 άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Αιδηψού.

Πηγή: tvstar.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου