ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο “κλοιό“ η Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Νηλέως και Κηρέως

σε-πύρινο-κλοιό-η-εύβοια-σε-κατάστα-486421

“Βροχή” από φωτιά στην Εύβοια. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι Δημοτικές Ενότητες Νηλέως και Κηρέως του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου- Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι μήνες, δηλ. έως και 03 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο evima.gr, “δυστυχώς, οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου