ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη αστυνομικού για παράνομη οπλοφορία, υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος

σύλληψη-αστυνομικού-για-παράνομη-οπλ-354685

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υπηρεσιας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για τις δραστηριότητες αρχιφύλακα, ο οποίος συνελήφθη χτες πάνοπλος, μαζί με δύο ιδιώτες, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων και υπεξαίρεση, καθώς και παράβαση καθήκοντος.

Ο αρχιφυλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά και του είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα της οπλοφορίας από την Υγειονομική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, γιατί είχε πάνω του τέσσερα όπλα, που κατείχε παράνομα, καθώς και έγγραφα που είχε αφαιρέσει απο την υπηρεσία του.

Τα δύο από τα όπλα, ένα υπηρεσιακό και ένα ιδιωτικό πιστόλι, είναι αυτά που του είχε απαγορευτεί από την Υγειονομική Επιτροπή να φέρει μαζί του και τα είχε πάρει παράνομα από το αστυνομικό τμήμα, ενώ ακόμα ένα περίστροφο και ένα πιστόλι ερευνάται πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ακόμα βρέθηκαν στην κατοχή του ένα μαχαίρι, 51 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb), ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας Ελληνα που έχει αποβιώσει και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με του αστυνομικού, καθώς και δυο υπηρεσιακά έγγραφα και τρεις βεβαιώσεις για υποδίκους οι οποίοι έπρεπε να δίνουν το «παρών» στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά και ο αστυνομικός τα είχε πάρει κρυφά.

Ο ένας από τους δύο υπόδικους, 46 ετών, βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο την ώρα της σύλληψης, ενώ το δεύτερο άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο είναι ένας 47χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 147 κροτίδες. Στο σπίτι του αστυνομικού βρέθηκαν επιπλέον ένα κυνηγετικό δίκαννο και 20 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ στο σπίτι του 46χρονου υπόδικου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 26 φυσίγγια.

Τα κατασχεθέντα όπλα και το μέσο αποθήκευσης usb, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου