ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τόκιο 2020 – Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το «δεξί» στο ντεμπούτο του

τόκιο-2020-στέφανος-τσιτσιπάς-με-το-δε-504913

Ιδανικό ντεμπούτο έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πρεμιέρα του στο Τόκιο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να επικρατήσει του Φίλιπ Κόλσραϊμπερ, με 2-1 σετ. Θυμίζουμε πως ο «Στεφ» βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης τoυ ATP, ενώ ο Γερμανός είναι 112ος.

Η «μονομαχία» του Τσιτσιπά με τον Κόλσραϊμπερ ήταν η τέταρτη που διεξήχθη στο κεντρικό κορτ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε τις προθέσεις του από το πρώτο σετ, στο οποίο επικράτησε με σκορ 6-3. Μάλιστα για να τα καταφέρει χρειάστηκε 35 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Κόλσραϊμπερ παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος και έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα. O Γερμανός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του σετ. Σε 39 λεπτά παιχνιδιού ο 37χρονος κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 6-3

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το τρίτο σετ. Ο Κόλσραϊμπερ εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Στέφανου και έκανε το «break». O Γερμανός προηγήθηκε με 2-0, όμως κάπου εκεί ο Έλληνας αθλητής… συνήλθε και έκανε την ανατροπή παίρνοντας τρία διαδοχικά παιχνίδια.
Ο Κόλσραϊμπερ ισοφάρισε όμως ο «Στεφ» δεν… σταματιόταν. Με ακόμα ένα σερί 3-0 κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου