ΕΛΛΑΔΑ

Ανακαλείται δήθεν βιολογικό κοτόπουλο & βιολογικά αυγά

ανακαλείται-δήθεν-βιολογικό-κοτόπου-507643
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η εν λόγω εταιρεία «είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις»

Την ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών εταιρίας που εδρεύει στην Κρήτη, αποφάσισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι δέουσες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.

«Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», αναφέρει σχετικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας

Αποσύρθηκαν 34,5 τόνοι κοτόπουλων και δεκάδες χιλιάδες αυγών που πωλούνταν ως δήθεν βιολογικά
Tα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζοντας τους συντονισμένους, αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην ελληνική αγορά ανακάλεσαν προϊόντα με την ένδειξη «βιολογικό κοτόπουλο» και «βιολογικά αυγά» εταιρείας που εδρεύει στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις.

Τα κλιμάκια των ελεγκτών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι δέουσες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την Ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια τόσο στην αγορά, όσο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στους Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου