ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παραπομπή για παρατυπίες στη Φέτα ΠΟΠ

νέα-παραπομπή-για-παρατυπίες-στη-φέτα-509647

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, αναφερόμενος στη νέα παραπομπή στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του ΥΠΑΑΤ, υπόθεσης που αφορά σε διαπιστωμένες παρατυπίες στη ΦΕΤΑ ΠΟΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Οι έλεγχοι στα τρόφιμα και ειδικά στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ αποτελούν προτεραιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και αυτό φάνηκε τόσο στους ελέγχους στην αγορά κατά την περίοδο του Πάσχα που ήταν δεκαπλάσιοι από άλλες χρονιές, όσο και από τους ελέγχους σε εμβληματικά για τη χώρα μας προϊόντα σε αγορές του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα με βάση τα πορίσματα ελέγχου του ΕΛΓ Ο – ΔΗΜΗΤΡΑ, παραπέμπεται στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή εξέτασης Παρατυπιών του ΥΠΑΑΤ επιχείρηση για αποδιδόμενες σε αυτή παραβάσεις των διατάξεων για την «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» (μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση και πώληση ανώριμου προϊόντος).

Ανάλογοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ανοχή από το ΥΠΑΑΤ σε περιπτώσεις παρατυπιών και παρανομιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ΠΟΠ προϊόντα και έχει δώσει σαφείς εντολές στους εποπτευόμενους φορείς που ελέγχουν μέσω των μηχανισμών τους την ποιότητα των τροφίμων στην αγορά, για συνεχείς και εξαντλητικούς ελέγχους».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λιβανός «Αν εμείς οι ίδιοι δεν προφυλάξουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, δεν θα το κάνει κανείς. Γι’ αυτό και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και πολύ αυστηροί, αλλά δίκαιοι. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας, τη μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών που είναι άψογοι και φυσικά το κοινό στο οποίο καταλήγουν τα προϊόντα, δηλαδή όλους εμάς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου