Σάλος από ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη: Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-20, 17:49:48
Σάλος από ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη: Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο

Έντονη ήταν η αντίδραση των χρηστών των social media σε ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη, στην οποία αναφέρθηκε σε περιστατικά βίας ανάμεσα σε ζευγάρια, την ημέρα της κηδείας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που έπεσε θύμα δολοφονίας από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο. 

Η συγγραφέας προκάλεσε ποικίλα σχόλια όταν υποστήριξε πως η ίδια έχει φάει και έχει δώσει ξύλο και πως "αυτό δεν έγινε από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού" και "όσα περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν γνωρίζει από καθωσπρεπισμούς".

Συγκεκριμένα η κυρία Βαμβουνάκη έγραψε: "Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ!Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα. 

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη". 

Η συγγραφέας στην ίδια ανάρτηση δικαιολογήθηκε σχολιάζοντας: "Δεν είναι καλό να συνδέετε την ανάρτησή μου με άλλα συγκεκριμένα τραγικά πρόσωπα των ημερών!.. Μόνο για μένα έγραψα με την αλήθεια μου πάντα και με δική μου ευθύνη. Οι φίλοι που σοκάρονται τόσο με όσα είπα δεν είναι βέβαια υποχρεωμένοι να με ακολουθούν. Σας ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συμπάθειά σας, αλλά και η απογοήτευση είναι μέσα στη ζωή".

Επανήλθε λίγες ώρες μετά με δεύτερη ανάρτηση επισημαίνοντας: "Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν το περίμενα αυτό που ακολούθησε σε όσα πριν είπα...Όχι για την αντίρρηση, για τη διαφορετική γνώμη, αλλά για την τόση οργή, την χολή, την κακία, την τόση ανάγκη να με πληγώσετε και να με προσβάλετε... Ευχαριστώ τους φίλους που θελήσατε να με υποστηρίξετε. Με συγκινήσατε, στ’ αλήθεια!" τόνισε για όσους έσπευσαν να τη στηρίξουν.

 

 

Σήμερα, προχώρησε σε τρίτη ανάρτηση όπου έκανε λόγο για μια βροχή ακατανόητης παρανόησης που συνεχίζεται με πανάσχημους τρόπους. Η συγγραφέας διευκρίνισε πως όσα είπε χθες δεν συνδέονται με τη φοβερή τραγωδία της Γαρυφαλλιάς και κάθε αδικοχαμένης κοπέλας. Εξήγησε πως όσα έγραψε, τα είπε διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τα έξαλλα σχόλια, "δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση. Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς".

Όπως συγκεκριμένα έγραψε σ’ αυτήν την ανάρτηση η Μάρω Βαμβουνάκη: "Επειδή η βροχή μιας ακατανόητης παρανόησης συνεχίζεται με πανάσχημους τρόπους. Για τελευταία φορά επανέρχομαι στο θέμα μας. Ξαναλέω πως όσα είπα χθες ασφαλώς και δεν συνδέονται με την φοβερή τραγωδία της Γαρυφαλιάς και κάθε αδικοχαμένης κοπελας. Μα είναι δυνατόν να το κάνω;;; Δεν θέλω κοντά μου άτομα που το διανοούνται αυτό! Ούτε καν γνώριζα ότι χθες ήταν η κηδεία του άτυχου κοριτσιού...

Όσα έγραψα τα είπα διαβάζοντας επί μέρες τόσα ποστ κ σχόλια έξαλλα, δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση. Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς.

Όμως πολλοί γράφοντες είναι τόσο αγνοί και άμεμπτοι στα δικά τους που σοκάρονται βαριά, βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν, να θίξουν, να υπογραμμίσουν την ολοκάθαρη, τέλεια ζωή τους, το ήθος τους, και να συνεχίσουν να αγνοούν τις γλιστερές παγίδες του έρωτα αφού ποτέ τους και ολοφάνερα δεν τον έχουν ζήσει. Να προσέχετε, η ζωή είναι αλλού! Σίγουρα έξω και μακριά από το φέις σας".

 

 

 
 
 
 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=