ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Νέες μαρτυρίες για τους καβγάδες πριν τη δολοφονία

φολέγανδρος-νέες-μαρτυρίες-για-τους-κ-513270

Απολογείται ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 30χρονος που δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του στη Φολέγανδρο, επειδή είχε διαφωνίες μαζί της για το πώς θα περάσουν τις μέρες τους στο νησί.

Σύμφωνα με μια αναφορά που ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές και τώρα πλέον και τις ανακριτικές μετά τις συνεχείς προστριβές που είχε το ζευγάρι τις τελευταίες 2 ημέρες, δεν αποκλείεται η Γαρυφαλλιά να του είχε εκφράσει την επιθυμία να χωρίσουν και να φύγει ακόμα και από το νησί.

Ήθελαν κάποια στιγμή να πάνε ακόμα και στην Σίφνο, ωστόσο η 26χρονη αρνιόταν καθώς της άρεσε πολύ το συγκεκριμένο σημείο που διέμεναν στην Φολέγανδρο.

«Μου λέει θέλει να γυρίσουμε όλο το βουνό, να περπατήσουμε αλλά του είπα ότι θα είναι η τελευταία διαδρομή που θα κάνουμε, ότι δεν θα ξαναφύγουμε από εδώ θα κάτσουμε εδώ να δούμε τα παιδιά και δεν ξανάρθε ποτέ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ κάτοικος του νησιού που είχε συνομιλήσει με την νεαρή κοπέλα.

Βρισκόταν σε καθεστώς περιορισμού η Γαρυφαλλιά

Το κορίτσι που έχασε αναίτια τη ζωή του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατασκηνωτών στο ελεύθερο κάμπινγκ του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο αλλά και των ιδιοκτητών εστιατορίου στην παραλία της περιοχής, βρισκόταν σε καθεστώς περιορισμού.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο νησί τρεις ημέρες και πραγματοποιούσε λιγοστές εμφανίσεις στην παραλία.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, μοναδικές στους επισκέψεις στο εστιατόριο ήταν το πρωί, για να προμηθευτούν καφέδες, τους οποίους και έπιναν σε συγκεκριμένο σημείο, και το βράδυ για να πάρουν μπίρες, περνώντας έτσι τον περισσότερο τους χρόνους στην σκηνή.

Το γεγονός αυτό ειδικά φαίνεται πως είχε κάνει εντύπωση στους περισσότερους κατασκηνωτές, οι οποίοι παρατηρούσαν πως το ζευγάρι παρέμενε εντός σκηνής ακόμη και το μεσημέρι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Την έπαιρνε γρήγορα, την παρακάλαγα την Γαρυφαλλιά να κάτσει μαζί μας μου λέει θέλει να περπατήσουμε, θέλει να δει το νησί, του έλεγα αυτουνού καλά ρε παιδί μου διακοπές κάνεις ηρέμησε λίγο. Όχι όχι αυτό μου αρέσει εμένα. δεν μίλαγε δεν κουνιόταν αυτός, ενώ η Γαρυφαλλιά χοροπήδαγε από τη χαρά της ήταν τόσο ευτυχισμένη» αναφέρει επίσης κάτοικος του νησιού.

Επιθετικός, χειριστικός και απότομος – Το προφίλ του 30χρονου δολοφόνου

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες περί «χειριστικής» και «επιθετικής» συμπεριφοράς του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Σημειώνεται πως ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έσπρωξε από τα βράχια και έριξε στη θάλασσα τη φίλη του Γαρυφαλλιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κατοίκοι του νησιού δήλωσαν σε αστυνομικούς ότι ο 30χρονος είχε απότομη συμπεριφορά προς την 26χρονη.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Ηταν επιθετικός ο 30χρονος

«Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στον 30χρονο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

«Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Η ίδια σημείωσε ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως κατέβηκε για να τη βοηθήσει, ωστόσο -όπως είπε- τη βρήκε νεκρή.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου