ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: ΟΠΚΕ και drones καταφτάνουν στο νησί

μύκονος-οπκε-και-drones-καταφτάνουν-στο-νησ-513703

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, εκτός από την αναστάτωση και την ανησυχία που έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες και επισκέπτες, έχει θέσει σε επιφυλακή και τις αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα logotypos, μέσα στις επόμενες ώρες καταφτάνουν στο νησί των ανέμων τέσσερις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) από διάφορα μέρη της χώρας, έτσι ώστε να συνδράμουν στην αστυνόμευση.

Πρόκειται για περίπου 40 άνδρες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι θα πραγματοποιούν ελέγχους σε μαγαζιά και βίλες για παράνομα κορονοπάρτι, ενώ θα επιστρατευθούν μέχρι και drones για να εντοπίζουν τα… πάρτι της παρανομίας και της διασποράς

Ο μεγάλος όγκος των τουριστών, αλλά και η επιβεβλημένη ανάγκη τήρησης των μέτρων για τη διάδοση του κοροναϊού, επιβάλλουν την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου.

Αν και μέχρι σήμερα, δεν έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα με την τήρηση των νέων μέτρων, ωστόσο η κίνηση αυτή θεωρείται αναγκαία από την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογες ενισχύσεις αστυνομικών τμημάτων θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Τα κορονοπάρτι έφεραν αύξηση 300% των ενεργών κρουσμάτων

Όπως αποκάλυψε το MEGA, τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη Μύκονο που έφτασαν στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου (17.07.2021) ήταν, με μια λέξη, εφιαλτικά.

Τα ενεργά κρούσματα είχαν παρουσιάσει αύξηση 300%, ενώ μέσα σε 24 ώρες υπήρξε υπερδιπλασιασμός των μολύνσεων.

Οι συρροές από πάρτι σε βίλες και κλαμπ είχαν… ξεφύγει και πως υπήρχε διασπορά και στην ηπειρωτική Ελλάδα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τη Μύκονο.

Κάπως έτσι, λοιπόν πάρθηκε η απόφαση για το lockdown στη Μύκονο, που δεν είναι φυσικά το μοναδικό νησί που είναι κοντά στο κόκκινο.

Με τα μέτρα «φλερτάρουν» επίσης η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Κι εκεί δεν αποκλείονται τοπικά lockdown, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη για μέτρα όπου χρειαστεί.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου