ΕΛΛΑΔΑ

Πήγε Άρειο Πάγο η Ντόρα για το 1.000.000 του Ισίδωρου

πήγε-άρειο-πάγο-η-ντόρα-για-το-1-000-000-του-ισί-358228

Ακατάλληλο, αλλά και πειθαρχικά ελεγκτέο χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε.

Η κ. Μπακογιάννη ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Νικολούδης χειρίστηκε την υπόθεση εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό, ενώ φτάνει στο σημείο να προεξοφλεί ακόμη τη διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας, που κατέθεσε αυτοπροσώπως την αναφορά της στον κ. Τέντε, κάνει λόγο για βάρβαρη κακοποίηση της αλήθειας και επισημαίνει ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, «δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό για το οποίο βοούν ο Τύπος και ο τόπος αφορούσε τον ίδιο».

Μιλάει για ανακρίβειες εκ μέρους του κ. Νικολούδη, καθώς, όπως λέει, ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μίλησε για βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ, ενώ το αληθές είναι ότι ο σύζυγός της δεν είναι βουλευτής, δεν εξήγαγε ένα εκατ. ευρώ, αλλά ένα εκατ. δολάρια και η μεταφορά του ποσού δεν έγινε το Μάιο του 2011, αλλά το Μάρτιο του 2011, ενώ, τέλος, δεν έγινε στην Ελβετία, αλλά στο Λονδίνο.

«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι πιθανόν να υπάρξουν και ποινικά αδικήματα, εφόσον «η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε, αποδείξει δόλια προαίρεση».

Protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου