ΕΛΛΑΔΑ

Επί 2 ώρες και 20 λεπτά ο πιλότος σκηνοθετούσε τη ληστεία

επί-2-ώρες-και-20-λεπτά-ο-πιλότος-σκηνοθετ-550226

Σκότωσε την Καρολάιν στις 04:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στους αστυνομικούς και για 2 ώρες και 20 λεπτά προετοίμαζε και “σκηνοθετούσε” την… φανταστική ληστεία.

Το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν ήταν κάποιο από τα τουλάχιστον 4 ευρήματα-“γρίφους” στα οποία ο 33χρονος πιλότος θα έπρεπε να δώσει πειστικές απαντήσεις, αλλά η περιστροφή των γεγονότων γύρω από το 11 μηνών παιδί τους, σε κάθε γύρο ερωτήσεων για κάθε εύρημα.

“Φαίνεται να τον ενδιέφερε τι θα γίνει το παιδί και ότι αυτή η σκέψη προκάλεσε την απόφασή του να συγκαλύψει το έγκλημά του. Μετά την ομολογία του μάλιστα είπε ότι θέλει να δει τι ποινή θα του επιβληθεί, να την εκτίσει και στην συνέχεια να επιστρέψει πάλι κοντά της για να αναλάβει την φροντίδα της”, δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί για τον τρόπο που ο 33χρονος πιλότος αντιμετώπιζε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επικαλέστηκε ως αιτία των τακτικών καυγάδων του με την Καρολάιν, τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της συμπεριφοράς της με διάφορες αφορμές και αιτίες, ενώ φέρεται να υποστήριξε πως προέβαινε και σε υποτιμητικά σχόλια για την οικογένειά του και την προσωπική και οικονομική προσφορά προς εκείνους, δυσανάλογα από αυτοί που προσέφεραν οι δικοί της γονείς.

Ήταν εν βρασμώ ψυχής. Δεν άντεχα άλλο τους καυγάδες. Είχε εμμονές ζήλειας. Είχαμε έναν ακόμη έντονο καυγά από νωρίς εκείνο το απόγευμα. Όταν πήγα στη σοφίτα μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και το σπίτι. Με έσπρωξε και μετά άφησε απότομα και με δύναμη το παιδί στην κούνια. Εκείνο άρχιζε να κλαίει. Εκνευρίστηκα, της επιτέθηκα και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα.

Δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα.

Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα και έβαλα την μπλούζα στο λαιμό της και κοντά στο στόμα” φέρεται να υποστηρίζει στην ομολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 33χρονος περιγράφει επίσης ότι μετά την δολοφονία κρέμασε το σκυλί από την κουπαστή της σκάλας, στο πλαίσιο της “σκηνοθεσίας” που είχε πλάσει στο μυαλό του.

Μετά την δολοφονία δεν είχε το σθένος να παραδεχθεί την πράξη του και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της, αλλά βρήκε την δύναμη να “σκηνοθετήσει” μια ληστρική εισβολή με “φανταστικούς” ληστές, που είχε στοιχεία αληθοφάνειας αλλά όπως αποδείχθηκε είχε πολλά “θολά” σημεία, που αναδείχθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και την προανάκριση.

Δεν δίστασε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα στην κηδεία της γυναίκας που είχε σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, αγκαλιά με την 11 μηνών κόρη τους, κάτι που επανέλαβε και στην επιμνημόσυνη δέηση το πρωί της Πέμπτης στην Αλόννησο, με τους αστυνομικούς να σέβονται την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο, παρότι τον είχαν καλέσει να τους επισκεφθεί το προηγούμενο βράδυ. Το ίδιο “θέατρο” και μπροστά στην μητέρα της άτυχης γυναίκας, την τραγική Σούζαν, την οποία έπαιρνε αγκαλιά παρηγοριάς…

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση υποστηρίζουν πως έπρεπε να ερευνήσουν εξονυχιστικά την εκδοχή της ληστεία που παρουσίαζε, αλλά όταν δεν προέκυπταν στοιχεία τα οποία να την επιβεβαιώνουν, οι έρευνες στράφηκαν στον 33χρονο πιλότο.

Οι χειριστές της σοβαρής υπόθεσης, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν αξιοποιήσιμα στοιχεία από γενετικό υλικό και αποτυπώματα στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως επίσης και υλικό από κάμερες της περιοχής που να είχαν καταγράψει κάποια ύποπτη κίνηση που να μπορούσε να αποδοθεί στην άφιξη και αναχώρηση των τριών δραστών, που ισχυριζόταν ο πιλότος. Τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν τα εργαστηριακά δεδομένα που καθιστούσαν εκείνον βασικό ύποπτο.

Τις κακές σχέσεις του ζευγαριού τους τελευταίους έξι μήνες είχε επιβεβαιώσει σε δεύτερη κατάθεσή της η γυναίκα στην οποία είχαν απευθυνθεί για ψυχολογική βοήθεια, όπου η Καρολάιν φαίνεται να είχε εκμυστηρευτεί αυτές τις εντάσεις ανάμεσά τους.

Από τη στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρασε το κατώφλι των γραφείων του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι χειριστές της υπόθεσης είχαν μπροστά τους ερευνητικούς “γρίφους”, στους οποίους έπρεπε να δώσει λύση ο μοναδικός μάρτυρας της δολοφονίας της Καρολάιν, ο οποίος είχε μετατραπεί πλέον σε βασικό ύποπτο διάπραξής της.

Οι αρχικές καταθέσεις του φαίνεται να κατέρρεαν στα πρώτα στάδια της ανάκρισης μπροστά στα νέα δεδομένα που είχαν προκύψει από τις αναλύσεις των ψηφιακών πειστηρίων. Οι πρώτες απαντήσεις του 33χρονου πιλότου δεν ήταν καθόλου πειστικές με τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του να μεγεθύνονται.

Κυρίαρχο στοιχείο η ανάδειξη γραπτών μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της Καρολάιν, που φέρεται να αντάλλασσε το ζευγάρι το μοιραίο βράδυ, το ύφος και η ουσία των οποίων, οδηγούσε στο συμπέρασμα της έντονης προστριβής ανάμεσά τους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου, με υποτιμητικά επίθετα τύπου… stupid.

Σε προγενέστερο στάδιο, αλλά και το βράδυ της δολοφονίας, η 20χρονη φέρεται να είχε πει στον σύζυγό της να φύγει από το σπίτι, ενώ απείλησε πως θα τον χωρίσει και θα φύγει με το παιδί τους, και το μοιραίο βράδυ υπήρχε διαμάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που φαίνεται να αποτέλεσε το ισχυρό κίνητρο της δολοφονίας της, όπως ισχυρίζονται αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που προέκυψε από την περιήγηση στο διαδίκτυο, πως η Καρολάιν την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα έψαχνε στο booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους.

Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσά τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν το τραπέζι της ανάκρισης όλα τα ερευνητικά “ατού” τους, στα οποία ο βασικός ύποπτος έπρεπε να δώσει πειστικές απαντήσεις, τις οποίες όμως δεν έδινε.

Από την εξερεύνηση του κινητού τηλέφωνου του 33χρονου πιλότου προέκυπταν κινήσεις του, μεταξύ 04:50 και 06:20, χρονικό διάστημα όπου ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως ήταν δεμένος από τους δράστες. Εμφανίζονταν… βήματα σε εφαρμογή αθλητικής δραστηριότητας.

Το… έξυπνο ρολόι της 20χρονης Καρολάϊν, που ήταν συνδεδεμένο με εφαρμογές του κινητού της τηλεφώνου, ανέδειξε τους καρδιακούς παλμούς της, με την ώρα καταγραφής τους να μην ταιριάζουν χρονικά με την εκτιμώμενη ώρα θανάτου της, σύμφωνα με τις καταθέσεις του 33χρονου πιλότου. Ο παλμογράφος φαινόταν να… σταματά σε χρονικό σημείο, νωρίτερα από τις μέχρι τότε περιγραφές του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα εκείνης της Τρίτης.

Η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας στο καθιστικό της μεζονέτας στο ισόγειο, φαίνεται και αυτή να είχε αφαιρεθεί αρκετά νωρίτερα από το χρονικό διάστημα εισβολής και παραμονής των δραστών στην οικία του ζευγαριού, που είχε επικαλεστεί ο πιλότος. Από την συγκεκριμένη κάμερα φαίνεται να έχει γίνει ανάκτηση υλικού, που έχει καταγραφεί πριν την αφαίρεση της κάρτας.

Σε αυτό φέρεται να έχουν αποτυπωθεί εικόνες του 33χρονου μαζί με την 11 μηνών κόρη τους στο καναπέ του ισογείου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της νύχτας, αρκετή ώρα πριν την εκτιμώμενη ώρα διάπραξης της δολοφονίας.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές ενημέρωσης, οι εκδηλώσεις ζήλειας και κυριαρχικής συμπεριφοράς προερχόταν από την πλευρά του 32χρονου πιλότου, ο οποίος δεν άφηνε την 20χρονη να έχει προσωπικό χρόνο, κάτι για το οποίο εξέφραζε παράπονα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου