Στο εισαγγελέα ο Λιβανός για το "πόθεν έσχες" του

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-28, 22:19:21
Στο εισαγγελέα ο Λιβανός για το "πόθεν έσχες" του

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός, μετά τις αποκαλύψεις  για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», όπως αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευάγγελο Αργύρη, από τον έλεγχο που έγινε στο «πόθεν έσχες» του κ. Λιβανού, διαπιστώθηκε ότι το 2009 είχε μηδενικές καταθέσεις, ενώ, αντίθετα, το 2008 και το 2010 είχε δηλώσει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Σε γραπτές, πάντως, εξηγήσεις που έστειλε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Λιβανός επικαλέστηκε «αμέλεια».

Η Επιτροπή θα συνεχίσει αύριο τον έλεγχο και των υπολοίπων «πόθεν έσχες» που εμφανίζονται να έχουν μεγάλες εκροές στις καταθέσεις τους το 2010, σε σχέση με το 2009, και, όπως ανέφερε ο κ. Αργύρης, «είναι κάτω από πέντε οι περιπτώσεις που δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα επαρκή δικαιολογητικά».Γραπτές εξηγήσεις ζητούν από τον Ισίδωρο Κούβελο

Για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, ο κ. Αργύρης ανέφερε ότι θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για την κίνηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε τράπεζα του Λονδίνου, η οποία δεν εμφανίζεται στις καταθέσεις του «πόθεν έσχες» του.

Ο κ. Αργύρης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή έφτασε στον κ. Κούβελο, διερευνώντας κινήσεις λογαριασμών στις 3 Μαρτίου του 2011, από την λίστα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών με εμβάσματα πολιτικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.

«Ένα μόνο έμβασμα βρέθηκε με το ύψος του ποσού και την ίδια ημερομηνία περίπου που είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης και αυτό ήταν από τον κ. Κούβελου», σημείωσε ο κ. Αργύρης.

Πάντως, η Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου της Βουλής ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές να συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται και αν είναι νόμιμα, τα εμβάσματα πάνω από 100.000 που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο κ. Αργύρης, τα εμβάσματα που έφυγαν προς το εξωτερικό αφορούν κυρίως πρώην βουλευτές, κανέναν υπουργό και μονοψήφιο αριθμό εν ενεργεία βουλευτών ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Για όλες τις περιπτώσεις βουλευτών που έχουν εμβάσματα πάνω από 100.000, ο κ. Αργύρης θα στείλει ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, για να λύσουν, όπως είπε, τα κόμματα το ηθικό θέμα που ανακύπτει.

Zougla.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=