Μετά τον Ισίδωρο Κούβελο και νέες αποκαλύψεις! Πρώην βουλευτής ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-28, 20:35:30
Μετά τον Ισίδωρο Κούβελο και νέες αποκαλύψεις! Πρώην βουλευτής ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ

Μετά τον σάλο με τον “βουλευτή” που τελικά αποδείχθηκε επιχειρηματίας και ο οποίος μετέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό, οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας τόσο για το θέμα αυτό όσο και για νέα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για τα πόθεν έσχες των βουλευτές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και άλλο ένα εκατομμύριο αυτή τη φορά ευρώ, προκάλεσε αναστάτωση στη βουλή. Ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Βουλής για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή, καθώς από τον έλεγχο προέκυψε οτι υπάρχει ανακρίβεια στη δήλωσή του και δεν έχει δηλωθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ .

Το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή είναι του 2009 και αφορά χρήση του 2008, με τον ίδιο βουλευτή να δηλώνει πως παρέλειψε να δηλώσει το μεγάλο αυτό ποσό από αμέλεια, δηλαδή ξέχασε να το δηλώσει.

Την ίδια ώρα στη Βουλή έφθασε και συγκεκριμένα στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής “Πόθεν Έσχες” Ευάγγελου Αργύρη, όλη η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι τρεις εν ενεργεία βουλευτές έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι είναι πρώην βουλευτές και πολλοί συγγενείς τους. Βέβαια οι μεταφορές των χρηματικών ποσών είναι νόμιμες αλλά παραμένει το σοβαρό ηθικό του θέματος.

Η λίστα αυτή είναι ήδη στα χέρια των ορκωτών λογιστών οι οποίοι θα ελέγξουν τα πόθεν έσχες των συγκεκριμένων εν ενεργεία και πρώην βουλευτών και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Αργύρης θα ενημερώσει τα κόμματα προκειμένου να αποφασίσουν εκείνα τις επόμενες κινήσεις τους

 

ΝewsIt.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=