ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ

παράνομη-μέχρι-τις-10-το-πρωί-κρίθηκε-η-α-552954

Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την αυριανή (16/6) απεργία της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο, μετά την κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η απόφαση αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς και αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνησή τους.

Νωρίτερα, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών επαναβεβαίωσαν στο δικαστήριο ότι εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις πανελλαδικές ενώ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα, ενώ προσκόμισαν τα σχετικά δελτία Τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των εξετάσεων.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: “Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για εκπαιδευτικούς και ΜΜΜ

Το αίτημα της ΟΛΜΕ είχε τεθεί πριν την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να προχωρήσει σε κατεπείγουσα αγωγή για την αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών, ζητώντας να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

“Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου