ΕΛΛΑΔΑ

Καμπανάκι Χαρδαλιά για την Κω -Οι 24 περιοχές που «κατεβαίνουν» στο χάρτη

καμπανάκι-χαρδαλιά-για-την-κω-οι-24-περι-558416

Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Κω απέστειλε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η Κως βρίσκεται στο «πορτοκαλί» επίπεδο, συνιστώντας στους κατοίκους του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παράλληλα, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι σε 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας καταγράφεται υποχώρηση του ιού.

Ειδικότερα 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

Επίσης οκτώ περιοχές «πρασινίζουν» στον επιδημιολογικό χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Σύμφωνα με το ECDC, η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού, όμως ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες, όπως η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα, και νησιά όπως η Κως, η Νάξος και η Κέρκυρα βρίσκονται στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου