ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια για τον μακελάρη με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

ισόβια-για-τον-μακελάρη-με-το-τσεκούρι-558493

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αιματηρή επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης, με θύμα τον 56χρονο εφοριακό Πέτρο Ξανθόπουλο, ο 45χρονος μακελάρης κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο Φλώρινας.

Σύμφωνα με το kozanimedia, καταδικάστηκε σε ισόβια για τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (αφού είχε επιτεθεί σε όποιον έβρισκε μπροστά του), τρία χρόνια για οπλοκατοχή και χίλια ευρώ και τέσσερα χρόνια για οπλοχρησία.

“Για εσάς είμαι τέρας”

Κατά τις ίδιες πηγές, ακρως “επεισοδιακή” ήταν η απολογία του στα δικαστήρια της Φλώρινας, καθώς επρόκειτο για ένα πραγματικό παραλήρημα κατά της πολιτείας, των θεσμών της και της αστυνομίας.

Ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει με βάση κάποιες σημειώσεις που είχε κρατήσει σε τετράδιο και, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως προχώρησε στην πρωτοφανή αυτή πράξη επειδή…έμαθε “για τη δολοφονία του Ζακ, για τη δολοφονία του 26χρονου στο Βόλο και ενός Αφρικανού”, τονίζοντας πως “στόχος μου ήταν το ελληνικό κράτος”.

Όπως είπε στη συνέχεια: “το αποφάσισα την άλλη μέρα το πρωί και δεν ήξερα πού ήταν η είσοδος. Πήγα πήρα τα δικά μου εργαλεία τα δολοφονικά, πήρα και μία τσάντα με ένα χαρτί να φαίνεται ότι κάτι πήγα να κάνω, έδωσα τα στοιχεία μου και ανέβηκα. Ήταν τυχαίο που πήγα εκεί. Απλά πήγα εκεί που δήλωσα ότι θα πάω. Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια”.

“Για εσάς είμαι τέρας, αλλά κι εγώ σαν τέρας βλέπω τους υπόλοιπους” υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Καταπέλτης η εισαγγελέας: “Ελεεινό δοκίμιο η απολογία του”

“Κεραυνούς” εξαπέλυσε νωρίτερα η εισαγγελέας εναντίον του δράστη της επίθεσης με το τσεκούρι, καθώς ζήτησε την ενοχή του για τη δολοφονία του εφοριακού Πέτρου Ξανθόπουλου και την απόπειρα δολοφονίας των δύο γυναικών, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή.

Επίσης επισήμανε το “περισσό θράσος του δράστη να κάνει ερωτήσεις στα θύματα” και τόνισε πως “η απολογία του είναι ένα ελεεινό δοκίμιο”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου