ΕΛΛΑΔΑ

Στη φύλαξη πρώην υπουργού εργαζόταν ο αστυνομικός που νοίκιαζε τον ασύρματό του σε κακοποιούς

στη-φύλαξη-πρώην-υπουργού-εργαζόταν-ο-561108

Σπίτι πρώην υπουργού στα νότια προάστια φέρεται να φύλαγε ο αστυνομικός που νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες.

Σύμφωνα με το Νewsbomb.gr, οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας πραγματοποίησαν στις 2 Ιουνίου 2021 έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετεί ο αστυνομικός, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν λείπει ο επίμαχος ασύρματος. Από την έρευνα προέκυψε ότι στις 28 Αυγούστου 2020 είχε δηλωθεί η απώλειά του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ασύρματος χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης στο σπίτι πρώην υπουργού.

«Ταρίφα» τα 2.000 ευρώ

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο Ρομά διαρρήκτες (οι αποδέκτες του ασυρμάτου), ο αστυνομικός και ο «μεσολαβητής» μεταξύ του αστυνομικού και των διαρρηκτών.

Ο «μεσολαβητής» κατέθεσε ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020 ζήτησε από τον αστυνομικό έναν ασύρματο και θα του έδινε ως αντάλλαγμα το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ το μήνα.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2020 ο αστυνομικός παρέδωσε έναν ασύρματο σε εκείνον και αυτός τον παρέδωσε σε Ρομά που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις.

Τα 2.000 ευρώ θα τα έπαιρνε ο αστυνομικός, ενώ ο μεσολαβητής ήθελε τη δική του «προμήθεια». Έτσι ζητούσε από τους Ρομά 3.000 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 2.000 θα κατέληγαν στον αστυνομικό και τα 1000 σε εκείνον.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι Ρομά που κατείχαν τον ασύρματο έδωσαν δύο ή τρεις φορές χρήματα και μετά διέκοψαν τη συνεργασία αφού λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Στις αρχές Μαΐου ο μεσολαβητής επικοινώνησε με τον διαρρήκτη, στον οποίο είχε παραδώσει τον ασύρματο και συμφώνησαν ότι θα αρχίσουν και πάλι τις πληρωμές προς αυτόν.

Όμως στα τέλη του Μαΐου οι διαρρήκτες που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» έμαθαν ότι ο μεσολαβητής είχε παραχωρήσει τον ασύρματο σε κάποιους άλλους Ρομά και τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του, ζητώντας επιτακτικά να παραδώσει τον ασύρματο και πάλι σε εκείνους.

Ο μεσολαβητής φοβήθηκε και έτσι μερίμνησε για να περιέλθει ξανά στην κατοχή τους ο ασύρματος από την άλλη ομάδα όπου τον είχε παραδώσει. Το βράδυ της 30ης Μαΐου συναντήθηκε με τους διαρρήκτες που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» στην Πετρούπολη.

Μαζί τους ήταν τρία άγνωστα άτομα που αφαίρεσαν το τσαντάκι που περιείχε τον ασύρματο και αφού τον τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό τους πήγαν στα Άνω Λιόσια.

Εκεί του δήλωσαν ότι θα δουλεύει με αυτούς και ότι θα του δίνουν 4000 ευρώ το μήνα για τον ασύρματο.

Ο μεσολαβητής συμφώνησε και έθεσε σε λειτουργία τον ασύρματο για να τους δείξει πως λειτουργεί.

Πώς εντοπίστηκε ο ασύρματος

Ένα δύσκολο κομμάτι της αστυνομικής επιχείρησης (πέραν των συλλήψεων) ήταν ο εντοπισμός του ασυρμάτου. Για την απώλειά του το Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων προαστίων είχε ενημερώσει εγγράφως και το Τμήμα Ασφαλείας.

Το πρωί της 3ης Ιουνίου έγινε έρευνα (με τη βοήθεια τεχνικών της αρμόδιας εταιρίας) και εξακριβώθηκε ότι ο ασύρματος εξέπεμψε τελευταία φορά το μεσημέρι της 2ης Ιουνίου στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Αστυνομικοί μετέβησαν εκεί και ενημερώθηκαν ότι ο ασύρματος βρίσκεται σε λειτουργία ευρισκόμενος εν κινήσει με κατεύθυνση από τη λεωφόρο Νάτο προς τον περιφερειακό Αιγάλεω.

Ακολούθως μέσω της οδού Κωνσταντινουπόλεως κατέληξε στα Άνω Λιόσια μέσα σε καταυλισμό Ρομά όπου και απενεργοποιήθηκε. Ακολούθησαν έρευνες, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε ο ασύρματος μέσα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στα Άνω Λιόσια.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου