ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑ: «Δεν απαντώ σε φήμες του διαδρόμου», λέει ο καθηγητής – Καταγγέλλεται από φοιτήτριες για παρενόχληση

εκπα-δεν-απαντώ-σε-φήμες-του-διαδρόμο-562687

Το δικό του #metoo βιώνει τις τελευταίες ημέρες το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να ερευνάται για σεξουαλική παρενόχληση.

Οεν λόγω καθηγητής, μιλώντας στο LIVE NEWS του Mega, αρνείται να σχολιάσει «φήμες του διαδρόμου» που, όπως λέει, του προσάπτουν.

«Αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη. Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια, αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν μου, ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες», υποστήριξε ο καθηγητής του ΕΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι φοιτήτριες επιμένουν πως ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια. Καταγγέλλουν στο LIVE NEWS πως ζητούσε μέχρι και γυμνές φωτογραφίες για να τις περάσει στο μάθημα.

«Το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα, προφανώς, και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ. Υπάρχει μια παρεξήγηση – δεν ξέρω πώς έχει προκύψει – γι’ αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης, που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό», συμπλήρωσε ο καθηγητής που κατηγορείται από τις φοιτήτριές του.

Η πόρτα του γραφείου του έχει κατακλυστεί με χαρτιά που φέρουν καταγγελίες σοκ. «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ», είναι μερικά από τα μηνύματα-καταγγελίες.

Ο καθηγητής έχει τεθεί ήδη σε αναστολή, με το φοιτητικό κίνημα πάντως να ζητά την οριστική απομάκρυνσή του από το πανεπιστήμιο.

H Εισαγγελία Αθηνών και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ ερευνούν επώνυμες καταγγελίες φοιτητριών και του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής ΜΜΕ, καταγγελίες για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει άγνοια.

«Κλήθηκα σε μια ένορκη διοικητική εξέταση τον περασμένο Μάρτιο, που δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Δηλαδή, τα πράγματα τα οποία ακούγονται δεν ήταν πράγματα για τα οποία κλήθηκα να απαντήσω. Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι. Εάν υπάρχει κάποιο άτομο που καταγγέλλει κάτι συγκεκριμένο, περιμένω υπομονετικά να απαντήσω και να δω αν έχω διαπράξει κάτι λάθος», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ο κοσμήτορας της σχολής, πάντως, επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως το πανεπιστήμιο δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά, όταν υπάρχουν στοιχεία.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου