ΕΛΛΑΔΑ

Που εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα

που-εντοπίζονται-τα-800-νέα-κρούσματα-562984

Εξακολουθεί να διατηρεί την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κορονοϊού η Αττική. Η περιοχή της πρωτεύουσας δεν χάνει την πρώτη θέση, ωστόσο υπάρχει, όπως δείχνουν τα στοιχεία, σαφής αποκλιμάκωση.

Το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, από τα συνολικά κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 396 προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 75.

Αναλυτικά η σημερινή διασπορά στην Αττική:

Ανατολική Αττική 36
Βόρειος Τομέας Αθηνών 52
Δυτική Αττική 22
Δυτικός Τομέας Αθηνών 55
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 99
Νήσων 5
Νότιος Τομέας Αθηνών 62
Πειραιώς 65

Η σημερινή διασπορά στην επικράτεια:

Χάρτης Κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Κυριακή, τα περιστατικά στην Περιφέρεια Αττικής ανέρχονταν σε 580 και ακριβώς πριν μία εβδομάδα, σε 1.007 νέα κρούσματα.

Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – “Καμπανάκι” από τους λοιμωξιολόγους

Εάν δεν εμβολιαστούμε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ελέγξουμε την πανδημία τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε κλινικές Covid αλλά κυρίως σε ΜΕΘ, είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση και τον κίνδυνο που εγκυμονεί ήταν ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ στη ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Παπανικολάου. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε απεβίωσαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 12 κλινών, την οποία διευθύνει, άλλοι δύο συνάνθρωποί μας, 72 και 74 ετών μετά από 40 μέρες μάχης με τον ιό. “’Ηταν και οι δύο ανεμβολίαστοι” είπε. “Το τρίτο κύμα διήρκεσε τόσο πολύ. Είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνώσεων, θανάτων ακριβώς γιατί, το 100% των ασθενών που νοσηλεύσαμε ήταν ανεμβολίαστοι”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου