ΕΛΛΑΔΑ

Ο «βαρόνος» της κοκαΐνης με 47 χρόνια κάθειρξης έκοβε… βόλτες στη Μύκονο

ο-βαρόνος-της-κοκαΐνης-με-47-χρόνια-κά-563732

Drone, ειδική ομάδα της Αστυνομίας και μια κινηματογραφική επιχείρηση στην κοσμοπολίτικη Μύκονο για τη σύλληψη του “βαρόνου της κοκαΐνης” στο “νησί των ανέμων” ο οποίος εχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διακινητής της κοκαΐνης στη Μύκονο φαίνεται να έχει βεβαρυμμένο παρελθόν. Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για να κρύβει τα πραγματικά του στοιχεία, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου. Συγκεκριμένα στο παρελθόν έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόδραση, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.ά.

Τον Ιούλιο του 2012 είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και όπλα, ενώ τον Οκτώβριο με πρόφαση ότι έχει κάποια προβλήματα υγείας κατάφερε να αποδράσει από το νοσοκομείο Τρικάλων. Τρεις συνεργοί του εισέβαλαν με καλάσνικοφ και τον πήραν. Λίγες μέρες αργότερα, στις 13 Οκτωβρίου συνελήφθη ξανά στον Κόκκινο Μύλο Αττικής, καθώς είχε μια συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Καταδικάστηκε σε 47 χρόνια κάθειρξης, όμως αποφυλακίστηκε με αναστολή ποινής το 2018. Στη συνέχεια πήγε στη Μύκονο και ξαναγύρισε στην παλιά του δράση.

Πώς δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης και κάνναβης σε Αθήνα και Μύκονο

Το εν λόγω κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, ενώ χρησιμοποιήθηκε και drone της ΕΛ.ΑΣ για παρακολουθήσεις και κατόπτευση χώρων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν προχθές, 4/6/2021, τέσσερις αλλοδαποί (δύο 30χρονοι και δύο 43χρονοι), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων, για την ίδια υπόθεση είναι τρεις ακόμα αλλοδαποί που αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μετά από πληροφορίες, η δράση της οργάνωσης αρχίζει από τον Οκτώβριο του 2020 και προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια διακριβωμένη περίπτωση στα τέλη Απριλίου, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά 3 κιλών κοκαΐνης αντί του ποσού των 28.000, με ΔΧ αυτοκίνητο από την Ολλανδία.

Παράρτημα της οργάνωσης είχε εγκατασταθεί και στη Μύκονο, όπου μεταφέρονταν και διακινούνταν ποσότητες ναρκωτικών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου