Σαμαράς: Μην ακούω για ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-26, 18:31:58
Σαμαράς: Μην ακούω για ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα κάνει προσκλητήριο στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά δεν απέκλεισε σαφώς την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Με την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή, συνεχίστηκε ο «χαρτοπόλεμος» δηλώσεων και το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και στο εσωτερικό των κομμάτων τους, για το πρόβλημα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα προκύψει την επομένη των εκλογών, οπότε είναι πολύ πιθανό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πρέπει «να τα βρουν» σε έναν ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό.

Παράλληλα, αυξάνονται οι φήμες περί σχεδίου Καραμανλή για επάνοδο στο προσκήνιο, ως ηγέτης όχι της ΝΔ αλλά της ενωμένης Κεντροδεξιάς, ώστε να διεκδικήσει στις μεθεπόμενες εκλογές πρωτιά και αυτοδυναμία.

Διευκρινίσεις για το «ναι» στο Μνημόνιο 2Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στους δημοσιογράφους ξεκίνησε με έναν πρακτικό απολογισμό για τη στάση που τήρησε την τελευταία διετία έναντι της τρόικας και όσων πρότεινε στην Ελλάδα.

«Ακούστε. Με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα. Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν.

Ενώ το προηγούμενο Μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω από όλα, σκότωνε -και τελικά σκότωσε- την οικονομία. Ασε που τότε δεν κινδυνεύαμε να βγούμε από το Ευρώ, ενώ τώρα φτάσαμε στο παρά ένα.

Εγώ ανάπτυξη ζητούσα τότε, για πρόγραμμα με προτεραιότητα στην ανάπτυξη μιλάω και τώρα. Και ενώ τότε, ήμασταν μόνοι μας, τώρα και μέσα και έξω από την Ελλάδα όλο και περισσότεροι συμφωνούν μαζί μας. Αυτή είναι η αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα.

Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από ’δω που μας έφεραν.

Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα. Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της», κατέληξε ο κ.Σαμαράς.

 

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=