ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελβετία «πάγωσε» κεφάλαια του Λαυρεντιάδη

η-ελβετία-πάγωσε-κεφάλαια-του-λαυρε-361568

Μετά από αίτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Οι ελβετικές αρχές «πάγωσαν» τρεις τραπεζικούς λογαριασμού του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Proton, μετά από αίτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει ένας διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη.

«Είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας» είπε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας Ίνγκριντ Ρίσερ.

Η μικρή ιδιωτική τράπεζα Proton είχε αναχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος τον περασμένο Οκτώβριο. Από τον Ιανουάριο του 2011 αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής έρευνας και σε βάρος του επιχειρηματία διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung οι συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη και ο ίδιος έχουν μεταφέρει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό περί τα 700 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου