ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα και για άλλα πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

έρευνα-και-για-άλλα-πολιτικά-πρόσωπα-π-361613

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ το 2011» και συμπλήρωσε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και θα αποσταλεί στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος, ειδικότερα, εξήγησε ότι την περασμένη Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ «μας διαβίβασε τα στοιχεία του 2011 – δηλαδή τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό – που είναι πολύ μεγάλα σε όγκο. Αυτή τη στιγμή τρέχουν οι έρευνες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους». Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα «κλείσει» σήμερα και θα σταλεί στην επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής προκειμένου να διασταυρωθεί εάν τα χρήματα αυτά είναι καταγεγραμμένα στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.

«Όποιος ή όποια και αν είναι οφείλει να παραιτηθεί»

Στο μεταξύ, από τη Νέα Δημοκρατία ζητείται να παραιτηθεί ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό το 1 εκατ. ευρώ. «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης για το θέμα του βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».

Real.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου