ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Νικολόπουλος: Να μπει τέλος στην υπόθεση του βουλευτή με το 1 εκατ

ν-νικολόπουλος-να-μπει-τέλος-στην-υπόθ-362608

Την ανάγκη να δοθεί τέλος εντός της ημέρας στην υπόθεση του βουλευτή που φέρεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος για την εφαρμοστικό νόμο, Ν. Νικολόπουλος.

«Μπήκαμε στο τρίτο εικοσιτετράωρο που συνεχίζεται η διαπόμπευση του συνόλου των βουλευτών από την υπόθεση του βουλευτή που έχει «διώξει» στο Εξωτερικό 1.000.000 ευρώ. Παρακάλεσα τον πρόεδρο του Σώματος για την μεγάλη ανάγκη να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την υπόθεση», τόνισε.

«Αν πρόκειται για βουλευτή που ήδη έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του αρκετά χρήματα σε ξένη τράπεζα με τη μορφή ομολόγων, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα αυτό», πρόσθεσε και ζήτησε να ειπωθεί η αλήθεια από τον πρόεδρο της Βουλής για να προστατευθεί έτσι το κύρος του Κοινοβουλίου.

Οσον αφορά στον εφαρμοστικό νόμο, ο βουλευτής Αχαΐας υπενθύμιζε ότι η ΝΔ ζήτησε επίσημα την απόσυρση των διατάξεων εκείνων του νομοσχεδίου, που δεν αποτελούν υποχρεώσεις του Μνημονίου, ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο αρμόδιος υπουργός ποιες από τις ρυθμίσεις θα αποσύρει και για ποιες επιμένει να παραμείνουν. Επιπλέον, συμπλήρωσε, «θα ήταν χρήσιμο για όλους μας να γνωρίζουμε για ποιους ειδικούς λόγους επιμένει να ψηφιστούν οι ρυθμίσεις αυτές, όπως για παράδειγμα οι ρυθμίσεις για το Ερρίκος Ντυνάν, για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, για τον ορισμό του άστεγου κλπ που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκονται εκτός μνημονίου».

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον Εφαρμοστικό Νόμο, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν δεσμευόμαστε για τίποτα περισσότερο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου