ΕΛΛΑΔΑ

Επαναφέρεται το μέτρο του 10% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από Γενικά Λύκεια

επαναφέρεται-το-μέτρο-του-10-για-εισαγωγ-362841
Τροπολογία που θα παρατείνει την εισαγωγή των αποφοίτων Γενικών Λυκείων (ή άλλου τύπου Λυκείου) σε ποσοστό 10% επί των θέσεων εισακτέων σε κάθε σχολή ή τμήμα θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το τι θα γίνει με το ζήτημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του 10% ίσχυε για τους τελειόφοιτους μέχρι και το 2010 και έδινε την δυνατότητα σε όσους δεν κατάφερναν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για την είσοδό τους στην Σχολή της επιλογής τους, να συμμετέχουν εκ νέου χωρίς την διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων με το μέτρο του 10%.
Ωστόσο το μέτρο καταργήθηκε λιγο πριν Πανελλήνιες του 2011, δημιουργώντας σύμφωνα με τον βουλευτή «αδικία» για τους αποφοίτους της προηγούμενης χρονιάς. Γι’ αυτό ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητούσε την επαναφορά του μέτρου μέχρι το 2013 όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου νόμου.
Οπως φαίνεται από την απάντηση της υφυπουργού, το υπουργείο δέχεται το επιχείρημα του βουλευτή, αλλάζει πλέον στάση και θα καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά και παράταση του μέτρου μέχρι το 2013.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου