ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά το πρωί στην δημοτική αγορά των Χανίων

μεγάλη-πυρκαγιά-το-πρωί-στην-δημοτική-603428

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο εσωτερικό καταστημάτων μέσα στη δημοτική αγορά της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε από καφενείο στην ανατολική πλευρά της αγοράς και επεκτάθηκε σε τέσσερα μαγαζιά προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Από την πυρκαγιά, καταστράφηκαν ολοσχερώς τα πατάρια 3 καταστημάτων και ολικώς ακόμα ένα κατάστημα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης.

Στο σημείο επιχείρησαν 7 οχήματα με 13 πυροσβέστες, που κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση, ενώ θα οριστούν και 2 πραγματογνώμονες.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των 4 καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές θα στεγαστούν σε άλλους χώρους εντός της δημοτικής αγοράς μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών. Όπως πρόσθεσε, η αγορά λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου και σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες θα αρχίσουν οι εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου