ΕΛΛΑΔΑ

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας

ρυθμίσεις-κυκλοφορίας-για-το-τριήμερ-363126

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, θέτει η Αστυνομία από την Παρασκευή.

Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου, την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15.00 έως τις 21.00.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

– Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

– Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

– Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου