ΕΛΛΑΔΑ

Το “βαρύ” παρελθόν του δολοφονημένου επιχειρηματία

το-βαρύ-παρελθόν-του-δολοφονημένο-605500

Συγκλονισμένη είναι τις τελευταίες ώρες η Ζάκυνθο από τη νέα τρομερή δολοφονία που συνέβη μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Πόλης της Ζακύνθου. Θύμα o γνωστός επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης που έπεσε νεκρός από σφαίρες ενός καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Τι εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές

Παλιά μπλεξίματα ή ακόμα και πληρωμένο συμβόλαιο βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ο οποίος μετά την δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, με θύμα την 37χρονη σύζυγο του, θεωρούσε σίγουρο πως ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν ο επόμενος στόχος.

Από την πρώτη στιγμή της περσινής επίθεσης οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν του επιχειρηματία, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως το όνομα του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις του νησιού.

Ο επιχειρηματίας όπως είχε γίνει γνωστό τότε είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια, κυριαρχούσαν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που διεξήχθη στην Πάτρα, για ληστεία σε βάρος γνωστού επιχειρηματία του νησιού με λεία 550.000 ευρώ.

Σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός ένας αλλοδαπός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να οργάνωσε τη ληστεία.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρεται να ξεκίνησε από τις καταγγελίες που είχε κάνει ο 53χρονος με επιστολή του, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η κατάθεση που είχε κάνει στο δικαστήριο.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 53χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά και είχε καταδικασθεί πριν λίγα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα του, είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου