ΕΛΛΑΔΑ

Οργή Χρυσοχοίδη για τα υπονοούμενα Ρέσλερ

οργή-χρυσοχοίδη-για-τα-υπονοούμενα-ρέ-363191

«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας σε εκδήλωση των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενώ ζήτησε από τη χώρα μας να εφαρμόσει «επιτέλους» τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς. Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ελλάδα επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ρέσλερ έρχονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο δείχνουν να βαίνουν προς εκτόνωση, ειδικά μετά και την έγκριση της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του FDP να επιδιώκει, με τη σκληρή του ρητορική κατά της Ελλάδας, να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, τα οποία, δημοσκοπικά, ελάχιστα και σπανίως υπερβαίνουν το 2%.

Τό γεγονός αυτό υπονόησε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Ρέσλερ. Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας σε κομματική εκδήλωση την Τετάρτη, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κύριο Χρυσοχοΐδη για καθυστερήσεις όσον αφορά τα μέτρα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέσλερ περιέγραψε διαλόγους που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη -χωρίς να τον κατονομάζει- στους οποίους ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης φέρεται να κωλυσιεργούσε σε θέματα ανάπτυξης.

Ο κ. Ρέσλερ ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός επί εβδομάδες δεσμευόταν ότι θα έβρισκε λύσεις σε θέματα ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη λύπη του για την συμπεριφορά του κ. Ρέσλερ, ενώ διέψευσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο λέγοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του για θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, καθώς για αυτά τα θέματα συζητά με την τρόικα και την task force.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Ρέσλερ επειδή αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις, που το κόμμα του καταγράφει 1,5%, επιχειρεί να στραφεί κατά της Ελλάδας για να είναι αρεστός στους γερμανούς πολίτες», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η κίνησή του αυτή είναι απαράδεκτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου