ΕΛΛΑΔΑ

Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο για γνωστό επιχειρηματία

ενέδρα-θανάτου-στη-ζάκυνθο-για-γνωστό-606179

Νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής (07.05.2021) γνωστός επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο.

Η ενέδρα θανάτου στήθηκε σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου, του ξενοδόχου Διονύση Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό πυρών.

Η φονική επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, δίπλα από το θωρακισμένο όχημα του θύματος.

Συγκεκριμένα, o 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε γραφείο που διαχειρίζεται ευρωοπαϊκά προγράμματα στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά. Ξαφνικά οι δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο με αυτόματα όπλα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον άτυχο επιχειρηματία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες του έδωσε και τη χαριστική βολή.

Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Στο σημείο, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 54χρονο ο οποίος είχε υποκύψει ήδη στα τραύματά ενώ μονάδες της αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών ο οποίοι παραμένουν μέχρι στιγμής άφαντοι.

Βρέθηκε το όπλο και το αυτοκίνητο των εκτελεστών

Το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ερημική τοποθεσία βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας στη Ζάκυνθο και το όπλο που χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν τον τον 54χρονο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr, το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο στην περιοχή Αμπελόκηποι. Στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι εκτελεστές διέφυγαν με άλλο όχημα από την περιοχή.

Δολοφονία Ζάκυνθος

Είχε γλιτώσει και από άλλη ενέδρα στην οποία είχε σκοτωθεί η γυναίκα του

Ο 54χρονος είχε γλιτώσει και στο παρελθόν από αντίστοιχη ενέδρα θανάτου.

Συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι ο επιχειρηματίας κινούνταν με μηχανή μαζί με τη γυναίκα του σε περιοχή της Λιθακιάς. Το ζευγάρι κατευθυνόταν προς τον Άγιο Σώστη όταν το πλησίασε μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Όταν έφθασαν αρκετά κοντά άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του ζευγαριού, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να πλήξουν θανατηφόρα τη γυναίκα και να τραυματίσουν τον οδηγό της μηχανής.

Σπεύδει στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πήραν εντολή λίγο μετά τις 14:00 την Παρασκευή να φύγουν για τη Ζάκυνθο και να αναλάβουν την έρευνα της δολοφονίας με καλάσνικοφ του 53χρονου επιχειρηματία πριν από λίγες ώρες στο κέντρο του νησιού.

ermisnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου