ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος έξι ιερέων –Έκαναν Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα

θεσσαλονίκη-δικογραφία-σε-βάρος-έξι-ι-606711

Δικογραφία σε βάρος ιερέων στη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκε από την Αστυνομία για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς τέλεσαν τη λειτουργία της Αναστάσεως σε διαφορετικό ωράριο από αυτό που είχε καθοριστεί.

Σύμφωνα με το typosthes.gr, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος έξι ιερέων για τη λειτουργία το βράδυ της Ανάστασης στις 24:00 και όχι στις 21:00, όπως προέβλεπαν τα μέτρα του Πάσχα για τις εκκλησίες. Πρόκειται για Ιερούς Ναούς σε κέντρο Θεσσαλονίκης, Συκιές, Ευκαρπία, Λαγκαδά, Σοχό και Ασκό.

Μητροπολίτης Δράμας: Στέλνει στον εισαγγελέα ιερείς για παραβάσεις στην Ανάσταση

Στο μεταξύ, επικριτικός είναι ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, προς τους ιερείς της περιφέρειάς του που έκαναν ανταρσία και δεν ακολούθησαν όσα ορίστηκαν την Ανάσταση. Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα καταθέσει στον εισαγγελέα για τους αρνητές ιερείς.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του για να στείλει μήνυμα αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε ιερέα, ο οποίος κάλεσε όσους πιστούς φοράνε μάσκα να μην πλησιάσουν τον Επιτάφιο.

Για όλα αυτά τα παραπτώματα ανέφερε ότι θα επισκεφτεί την Εισαγγελία Δράμας και θα δώσει τη μαρτυρία του για τους αρνητές ιερείς. Μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αναφορά του σε ιερέα ο οποίος “περιδιαβαίνει με σορτσάκι” το καλοκαίρι στην αυλή της Εκκλησίας και “ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα” όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Πηγή: typosthes.gr και grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου