ΕΛΛΑΔΑ

Αργία το Πάσχα και για τον ΕΟΔΥ – Δεν αναρτά σήμερα στοιχεία για Covid-19

αργία-το-πάσχα-και-για-τον-εοδυ-δεν-αν-609933

Δε θα αναρτηθεί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε πως σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, δεν θα αναρτηθεί έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης».

Όπως μετέδωσε ωστόσο η ΕΡΤ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 440 εισαγωγές ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και 169 στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην αναμονή για εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν στο λεκανοπέδιο 20 ασθενείς με νέο κορονοϊό και 34 non-covid.

Χθες, Μεγάλο Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πλέον 811 άτομα, από 802 χθες. Έτσι, οι διασωληνώσεις είναι σταθερά πάνω από 800 την τελευταία εβδομάδα, συντηρώντας την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία της χώρας. Άνοδος καταγράφηκε και στον αριθμό των θανάτων ασθενών με Covid-19, με 72 νέους, ενώ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν ήταν 1.391, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των λιγότερων διαγνωστικών τεστ που έγιναν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου