ΕΛΛΑΔΑ

Στον Έβρο… αρνούνται να πλουτίσουν!

στον-έβρο-αρνούνται-να-πλουτίσουν-363649
Συλλαλητήριο οργανώνουν τα μέλη της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του Χρυσού», για την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να γνωμοδοτήσει θετικά στην Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη της «Χρυσωρυχεία Θράκης», για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα.
Αυτό αποφασίσθηκε σε συνάντηση των μελών της Επιτροπής που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία συμμετείχαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και πολίτες.
Η Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου, μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Την ίδια ώρα ο Γενικός Διευθυντής της «Χρυσωρυχεία Θράκης» Α.Μ.Β.Ε., Γιώργος Μαρκόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση της εταιρείας, για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην Έγκριση της Προκαταρκτική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου Περάματος, σημειώνει πως το έργο είναι πλήρως συμβατό με την Προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Παράλληλα τονίζει πως η εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation, είναι έτοιμη να έχει ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με την τοπική κοινωνία για τα πλεονεκτήματα της σημαντικής αυτής επένδυσης στην περιοχή, και για τα ωφελήματα που θα προκύψουν για όλα τα μέρη.
Σύμφωνα με τον κύριο Μαρκόπουλο, για το Έργο Χρυσού Περάματος η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» θα επενδύσει το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του έργου σε διάστημα 18 μηνών και το ποσό των 200 εκατομμυρίων Ευρώ για την λειτουργία του έργου σε διάστημα οκτώ ετών. Το έργο θα δημιουργήσει 370 θέσεις εργασίας στο αρχικό στάδιο κατασκευής, και 200 θέσεις εργασίας στη φάση λειτουργίας του. Παράλληλα, η έμμεση απασχόληση στην περιοχή λόγω του έργου θα ανέλθει σε 800 θέσεις εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου