ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι επτά από τους εννέα Έλληνες ναυτικούς του Angelic Power

επιστρέφουν-οι-επτά-από-τους-εννέα-έλλ-613581

Επιστρέφουν σήμερα στις 17.05 το απόγευμα στην Αθήνα με πτήση της Air France από το Παρίσι οι πρώτοι επτά από τους συνολικά εννέα Έλληνες ναυτικούς του πλοίου ANGELIC POWER, έπειτα από συντονισμένες κινήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το πλήρωμα που αποτελείται 22 μέλη μεταξύ των οποίων οι 9 συνολικά Έλληνες βρίσκεται αποκλεισμένο εντός του πλοίου πάνω από 9 μήνες στην ράδα Guishan της Κίνας λόγω οικονομικών διαφορών της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον ναυλωτή του πλοίου.

Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει βέτο στην παλιννόστηση του πλοιάρχου ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας μαζί και του υποπλοιάρχου που υπηρετούν στο πλοίο.

Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών των ναυτικών και συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η εταιρεία τους τελευταίους δύο μήνες δεν είχε πληρώσει τις δεδουλευμένες αποδοχές, δεν τροφοδοτούσε το πλοίο με τα αναγκαία καύσιμα και την τροφοδοσία του πληρώματος και δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με το πλήρωμα».

Οι κινεζικές αρχές έως τώρα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως μια διαφορά μεταξύ του ναυλωτή και της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου