ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης: Οδηγείται στον εισαγγελέα

συνελήφθη-ο-μένιος-φουρθιώτης-οδηγεί-614766

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ποινικών που προσήχθησαν χθες από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε επαφή του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς που κατηγορούνται για τις δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη.

Στο μεταξύ, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και μάρτυρες, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επικοινωνίες του Μένιου Φουρθιώτη με τους δράστες της επίθεσης με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, και στο σπίτι του στην Εκάλη το επόμενο βράδυ.

Τι δείχνουν οι κάλυκες από τις επιθέσεις

Οι δύο αυτές ενέργειες συνδέονται καθώς οι τρεις κάλυκες του πολεμικού όπλου στην επίθεση κατά των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν με τους εννέα που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή, πως προέρχονται δηλαδή από το ίδιο όπλο. Στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών οι δράστες είχαν εγκαταλείψει ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ.

Πάνω σε αυτό βρέθηκε DNA και αποτυπώματα που φαίνεται πως ταυτοποιούνται με δύο άτομα που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών τα οποία είχαν εξαρθρωθεί πριν μερικά χρόνια στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί έχουν προβεί σε έρευνες στο γραφείο και το σπίτι του παρουσιαστή, από το οποίο έχουν κατάσχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, επιχειρώντας να ανασύρουν επικοινωνίες που έχουν γίνει, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογών επικοινωνίας.

Οι προσαγωγές

Στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο ακόμα άνδρες, που προσήχθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τις δύο υποθέσεις, ο πρώτος ως ηθικός αυτουργός και οι άλλοι δύο ως φυσικοί.

Παρουσία Εισαγγελέα αστυνομικοί λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα έφθασαν το σπίτι του παρουσιαστή στην περιοχή της Εκάλης, αλλά και το γραφείο του στο κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια. Τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά πειστήρια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να γίνει ανάσυρση στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως αναδείξουν σύνδεσή του με τα δύο περιστατικά πυροβολισμών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όταν ο ένας από τους δύο αναβάτες πυροβόλησε προς το μέρος τους με καλάσνικοφ.

Λίγες ώρες αργότερα βίντεο από κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πυροβολεί με καλάσνικοφ προς την περίφραξη του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη. Ο έλεγχος από τα εργαστήρια της αστυνομίας έδειξε ότι οι κάλυκες από τα δύο σημεία προέρχονται από το ίδιο όπλο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου