LIFE STYLE

Λιγνάδης: Η καταγγελία του Αλί και όσα βίωσε η Τζεφ Μοντάνα

λιγνάδης-η-καταγγελία-του-αλί-και-όσα-β-626325

Η εκπομπή “Special Report” άνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης Λιγνάδη. Το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, εξήλθε από το γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία είχε μόλις αποφασίσει την προφυλάκισή του.

Ο Τάσος Τέλλογλου συνάντησε και συνομίλησε, αποκλειστικά, με έναν από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση, τον 25χρονο σήμερα Αλί, που κατήγγειλε ότι όταν ήταν ακόμη ανήλικος υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ελληνικού θεάτρου.

Στην κάμερα της εκπομπής, μίλησαν ακόμη οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας, Γιάννης Βλάχος και Μαρία Κουρτέση, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αλλά και η Τζεφ Μοντάνα, διάσημο non-binary μοντέλο που διατηρούσε μακρόχρονη γνωριμία με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήμουν 14 χρονών, πήγαινα δευτέρα γυμνασίου. Με άφησε ο πατέρας μου έξω από το σινεμά… Εκεί με πλησίασε (εννοεί τον Δημήτρη Λιγνάδη) και η στιχομυθία που ανταλλάξαμε ήταν πολύ τυπική, πώς σε λένε, τι κάνεις, γιατί είσαι εδώ, άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός… Εεε και τον έσπρωξα, νομίζω ότι τον έβρισα κιόλας και του λέω: τι κάνεις ακριβώς; Και μου κάνει έλα μην τα συζητάμε εδώ πέρα στον δρόμο. Δεν πάμε σπίτι μου να πιούμε ένα ουίσκι και να κάνουμε ένα τσιγάρο; Και λέω, τι ουίσκι και τσιγάρο; Του λέω είμαι 14 χρονών, εγώ δεν πίνω ουίσκι, πίνω γάλα το πρωί. Εεε, στη λέξη γάλα άστραψε το μάτι του αλλά άστραψε», λέει ο Χρήστος Πέρρος.

Σύμφωνα με τον Αλί Εϊχντάν, στο Μεταξουργείο, ο ξάδελφός του γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που όπως λέει ρώταγε για νεαρά παιδιά που θέλουν να παίξουν στο θέατρο και να ασχοληθούν με την τέχνη. Και τότε ο Αλί έψαξε το προφίλ του Λιγνάδη στο Facebook. Ο Αλί ήταν 14 ετών και ήθελε να γίνει τραγουδιστής, ηθοποιός, να ζήσει το εφηβικό όνειρό του. «Το πρώτο μήνυμα που του έστειλα ήτανε “Γεια σας, θα έκανα εγώ για ηθοποιός;”… μου απάντησε απευθείας, μου είπε ότι “ναι, είσαι κούκλος” μου είπε, “είσαι πολύ όμορφος”, ε και τέτοια κοπλιμέντα. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ και ένιωσα σαν να άνοιξε μια πόρτα που θα πετύχαινα το όνειρό μου». Σε μια επόμενη συνάντηση σύμφωνα με τον Αλί «έλεγε ότι είχε πάρα πολλές γνωριμίες, ότι γνωρίζει στον καλλιτεχνικό χώρο όλους τους ηθοποιούς, έβγαλε το κινητό του και μας είπε “μέσα σε αυτό το κινητό έχω όποιον αριθμό θέλεις, όλων των ηθοποιών και όλων των τραγουδιστών”. Και και εγώ ένιωθα τέλεια, λέω αυτός τα έχει όλα».

«Εν τω μεταξύ εγώ τον είχα ρωτήσει κιόλας μέσω Facebook μια φορά εάν ήτανε γκέι. Και μου είχε πει όχι. Ε, και μου είπε εντάξει μου λέει, δεν πειράζει, εμείς είμαστε φίλοι, οι φίλοι οι ηθοποιοί σε αυτόν τον καλλιτεχνικό χώρο τέτοια πράγματα κάνουν, αυτές είναι πλάκες. Έτσι περνάμε καλά και εγώ δεν απάντησα, δεν μίλησα και σηκώθηκε και έφυγε».

“Άρχιζε να με πιάνει στο χέρι, να μου χαϊδεύει το πόδι και μου λέει εμείς είμαστε φίλοι, μια μέρα θα γίνεις και εσύ πολύ γνωστός ηθοποιός, θα τα καταφέρεις όλα όσο είμαι εγώ εδώ, μην φοβάσαι τίποτα” αναφέρει.

Ο Αλί καταγγέλλει ότι του έδωσε να πιεί και να καπνίσει και τον βίασε ενώ ήταν ναρκωμένος. Για το περιστατικό δεν μίλησε ποτέ σε κανέναν από ντροπή και ενοχές.

«Με το που τελείωσε η παράσταση μας πλησίασε μια ταξιθέτρια, εμένα και την κολλητή μου και μας είπε ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης θα ήθελα να σας δει στο καμαρίνι του. Και πράγματι πήγαμε». Έτσι άρχισε μια σχέση που όπως η Τζεφ εξηγεί, κάποια στιγμή στα 16 της η αμηχανία που ένιωθε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μετατράπηκε σε παγωμάρα όταν βρέθηκαν, όπως λέει, στο σπίτι του. «Προσπαθούσε να πλάσει μια περσόνα που ήταν ανοιχτόμυαλη, ήταν προοδευτική, ότι στον χώρο του θεάτρου δεν έχουμε ταμπού. Δεν έχουμε περιορισμούς. Ότι εγώ είμαι σε σχέση με έναν άντρα και μία γυναίκα, ανέφερε ονόματα ηθοποιών που όντως θαύμαζα. Και σκηνοθετούσε ας πούμε μία ζωή και μία φαντασίωση που ήταν για εμάς σα να πηγαίναμε στο θεματικό πάρκο και βλέπαμε ότι έτσι ζουν οι κουλτουριάρηδες στην πρωτεύουσα». «Με πήγε να μου δείξει ότι έχει τις οδοντόβουρτσες των εραστών του στο μπάνιο και πηγαίνοντας στο μπάνιο, φεύγοντας από την κολλητή μου που ήμασταν στο σαλόνι, πάμε στο μπάνιο να μου δείξει τις οδοντόβουρτσες, παίρνει το χέρι και μου το τοποθετεί στο πέος του. Αυτό ήταν κάτι το οποίο με έκανε να νιώθω τρομερή ντροπή. Από την άλλη είχα έναν μεγαλύτερο άντρα απέναντί μου με στάτους, ο οποίος ήμουν ήδη μέσα στο σπίτι του. Και όλη η συνθήκη και λάθος μου, δεν έπρεπε να ήμουν τόσο ευγενική απέναντί του, αλλά εκείνη τη στιγμή πάγωσα» λέει.

«Μα είδατε ότι αυτοί που τον κατήγγειλαν τελικά, θα το πω ευθέως, είναι ελάχιστοι άνθρωποι και κυρίως γιατί πρέπει να το πω μελετώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, είναι αναξιόπιστοι και φαίνεται ότι είναι μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία» λέει ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου