ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΑΧΕΠΑ ο 25χρονος που πήρε φωτιά από μολότοφ – Γιατί συνελήφθη

στο-αχεπα-ο-25χρονος-που-πήρε-φωτιά-από-μ-630608

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται φρουρούμενος o 26χρονος συλληφθείς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη λήξη της χθεσινής φοιτητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη. Ο 26χρονος τραυματίστηκε από ρίψη μολότοφ την ώρα τη σύλληψής.

Από τη μολότοφ που πέταξαν οι διαδηλωτές, πήρε φωτιά το δεξί του πόδι, με τους άνδρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιούν αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να τη σβήσουν.

«Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ» και «στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια», ανεφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά τη σύλληψη, υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα εμπρησμού, πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και για μια σειρά από πλημμελήματα.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης , στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι στο ύψος της Πλατείας Συντριβανίου, ομάδα περίπου 50 περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη περίπου 70 μολότοφ, πυροτεχνικών κατασκευών, πετρών και άλλων αντικειμένων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, κατάστημα και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Πηγή: Protagon.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου