ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Γερμανικά ΜΜΕ γράφουν για το «τεράστιο σκάνδαλο που σόκαρε την Αθήνα»

υπόθεση-λιγνάδη-γερμανικά-μμε-γράφου-633455

Η υπόθεση του προφυλακιστέου πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας, με ιδιαίτερες αναφορές να λαμβάνουν χώρα και σε δημοφιλή γερμανικά ΜΜΕ, όπως το tagesspiegel.de που γράφει για «ένα τεράστιο σκάνδαλο που ταρακουνά την Αθήνα».

Στο κείμενο που φέρει την υπογραφή της Βασιλικής Πόθου, επισημαίνεται ότι «ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι είδους σκάνδαλο θα δημιουργούσε ρωγμές στην ελληνική σκηνή στις αρχές του 2021», κάνοντας λόγο για τις πληροφορίες και τις καταθέσεις που ήρθαν στο «φως» σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη οι οποίες «προκάλεσαν ισχυρό σοκ στον χώρο του θεάτρου, όπως επίσης και στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική σκηνή»

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης Λιγνάδη, η οποία «ξεφεύγει από τα όρια οποιουδήποτε σεναρίου. Πρόκειται για μία αρχαία ελληνική τραγωδία», επισημαίνει γλαφυρά η δημοσιογράφος, με αφορμή τις πληροφορίες και τις καταγγελίες που ήρθαν στο «φως» για τη δράση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θέατρου. «Το σκάνδαλο περιστρέφεται γύρω από επίσημες καταγγελίες για βιασμούς και παρενόχληση ανηλίκων που φέρεται να συνέβαιναν για πάνω από 30 χρόνια».

«Ο Λιγνάδης δρούσε στον θεατρικό χώρο με σχεδόν απόλυτη δύναμη. Ο ναρκισσιστής Λιγνάδης ένιωθε σαν ένας… θεατρικός θεός, ενώ άρχιζαν να διασπείρονται φήμες για την περίεργη δράση του», τονίζει η tagesspiel, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου το 2019, γεγονός που αποτέλεσε «πολιτική άποφαση». «Η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα για τις εγκληματικές πράξεις του καλλιτέχνη», επισημαίνεται στη συνέχεια, ως αναφορά στη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, η οποία τότε είχε αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης τους είχε εξαπατήσει.

«Η υπόθεση Λιγνάδη εξαπλώθηκε στην ελληνική κοινωνία. Ο ίδιος είχε εργαστεί για χρόνια στο Αρσάκειο και άλλα δημοφιλή σχολεία της Αθήνας. Ως αποτέλεσμα της θητείας του εκεί, ήταν 285 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο και άλλους καθηγητές», υπογραμμίζει το κείμενο σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν από την πλευρά πρώην μαθητών του Αρσακείου.

Το κείμενο καταλήγει ως εξής: «Ο Λιγνάδης είναι πλέον τρόφιμος των φυλακών της Τρίπολης, 100 χιλιόμετρα μακριά από την Επίδαυρο, εκεί όπου ο κατηγορούμενος πανηγύριζε θεατρικούς θριάμβους οκτώ μήνες νωρίτερα. Η άνοδος και η πτώση του σκηνοθέτη στον βιότοπο της πολιτικής και καλλιτεχνικής ελίτ των Αθηνών πιθανότατα θα αποτελέσει υλικό για μία… ξεχωριστή παράσταση».

documentonews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου