ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 25.000 αιτήσεις για συμμετοχή στο πείραμα του τουρισμού

ρόδος-25-000-αιτήσεις-για-συμμετοχή-στο-πεί-634537

Η έλευση των 189 Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο προκειμένου να συμμετάσχουν στο πειραματικό πρόγραμμα διακοπών του ολλανδικού τουριστικού πρακτορείου Sunweb σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης πειραματικής διαδικασίας στην Ελλάδα όσον αφορά το ξεπέρασμα των συνθηκών του κορονοϊού.

Και αν για τα μέρη μας κάτι τέτοιο μοιάζει πρωτότυπο, για την Ολλανδία τείνει να γίνει κανονικότητα. Για την ακρίβεια, η Ολλανδία έχει βαλθεί να γίνει η πρωτοπόρος χώρα που θα οδηγηθεί στη μετά-Covid εποχή και διεξάγει το ένα πείραμα μετά το άλλο.

Πρόσφατα στην Ολλανδία πραγματοποιήθηκε πειραματικό πάρτι 1300 ατόμων στο Άμστερνταμ καθώς και ποδοσφαιρικός αγώνας υπό την παρουσία 5.000 φιλάθλων στις κερκίδες. Γενικότερα, τα κοινωνικά πειράματα επί ολλανδικού εδάφους δίνουν και παίρνουν.

Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός ότι ήταν συνολικά 25.000 οι Ολλανδοί που δήλωσαν συμμετοχή για τις εικονικές διακοπές στη Ρόδο δεν έχει να κάνει απλά με το ότι ακόμα και σε ειδικούς όρους, το να κάνεις διακοπές στη Ρόδο είναι ονειρική κατάσταση. Είναι και αποτέλεσμα της λογικής πως για το επόμενο διάστημα η ζωή θα είναι ένα πείραμα και οι Ολλανδοί το έχουν οικειοποιηθεί για τα καλά αυτό.

Στην Ελλάδα του τουρισμού, η έλευση των 189 τυχερών Ολλανδών, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 25000 υποψήφιους, για το πείραμα της Ρόδου είναι και αυτό που θα δείξει το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί επαρκώς τις δυνατότητες αλλά τους περιορισμούς της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολλανδοί τουρίστες, που έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορoνοϊό στο οποίο είναι αρνητικοί και έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, θα μπορούν να διαμένουν μέσα στο ξενοδοχείο και να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του αλλά όχι να βγουν από αυτό. Ούτε στην παραλία που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, αλλά θα μπορούν να κολυμπήσουν στις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Επίσης. θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ και τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησής τους από το νησί θα κάνουν και rapid test. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Το πείραμα βρίσκεται στο δεύτερο 48ωρό του και ήδη μπόλικα βλέμματα, ειδικά εκείνων που ευελπιστούν να έχουν κέρδη από την επερχόμενη τουριστική περίοδο, είναι στραμμένα πάνω του.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου