ΕΛΛΑΔΑ

Κυπαρισσία: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη με το όπλο να μπαίνει στο κατάστημα

κυπαρισσία-βίντεο-ντοκουμέντο-δείχν-642014

Τα όσα έγιναν αμέσως πριν την άγρια δολοφονία του 39χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος με ηλεκτρονικά από 72χρονο πελάτη στην Κυπαρισσία αποτυπώνει βίντεο ντοκουμέντο, που δημοσιοποίησε η τηλεόραση του Alpha.

Το βίντεο δείχνει τον 72χρονο δράστη να επισκέπτεται για δεύτερη φορά το κατάστημα, όπου πριν είχε λογομαχήσει, ζητώντας διακοπή συμβολαίου και διατυπώνοντας παράπονα για τον λογαριασμό.

Ο 72χρονος βγαίνει από ταξί, διασχίζει τον δρόμο κάθετα. Λίγο πριν μπει στο κατάστημα, βγάζει το πιστόλι που είχε κρύψει κάτω από τη ζώνη του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται ένας πυροβολισμός.

Το άγριο έγκλημα σόκαρε όλη τη Μεσσηνία. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τη δεύτερη φορά που ο δράστης επισκέφθηκε το κατάστημα, δεν υπήρξε καμία συνομιλία με το θύμα. Μπήκε εξαγριωμένος, κρατώντας το πιστόλι και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τον σκότωσε μετά από καβγά για το συμβόλαιο του κινητού

Φως στο στυγερό αλλά και αδιανόητο έγκλημα, που έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δίνουν οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων. Ο 72χρονος, όπως αναφέρει το best-tv.gr, σε έντονο ύφος απαιτούσε να του διακόψουν το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας και διατύπωνε παράπονα για τον λογαριασμό του. Ο 39χρονος Κώστας Καρυτινός,φέρεται ότι του απαντούσε πολύ ευγενικά και απαντούσε στις ερωτήσεις του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν κύριο να «ωρύεται», όπως είπε χαρακτηριστικά, και να ζητά διακοπή συμβολαίου, με το θύμα να του απαντά ευγενικά. «Κάποια στιγμή το θύμα του ζήτησε ευγενικά να βγει έξω γιατί περιμένει κόσμος», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, που λίγο αργότερα έμαθε τι είχε συμβεί.

Ο 72χρονος έφυγε μαινόμενος από το κατάστημα και όταν επέστρεψε είχε μαζί του ένα όπλο. Σημάδεψε τον 39χρονο ιδιοκτήτη και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στην κοιλιακή χώρα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Το θύμα μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ήταν όμως αργά. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κυπαρισσία, όταν ο 72χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον επιχειρηματία Κώστα Καρυτινό, μέσα στο κατάστημά του, που εμπορεύεται είδη τεχνολογίας.

«Έχουμε παγώσει όλοι», λέει μία κάτοικος της περιοχής, που εργάζεται σε διπλανό κατάστημα. Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια το θύμα, σημειώνει ότι υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας. «Είδα απλά μια κυρία που έτρεχε και είπε “καλέστε την αστυνομία, κυκλοφορεί ένας με όπλο”», προσθέτει.

Ο δράστης φέρεται ότι είναι 72 ετών και πρώην λαχειοπώλης. Αρχικά διέφυγε από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνελήφθη. Αύριο αναμένεται ότι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η περιοχή της Κυπαρισσίας, από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 39χρονος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, Κώστας Καρυτινός, όταν δέχτηκε θανάσιμο πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα από έναν 72χρονο, μέσα στο ίδιο του το κατάστημα, εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών.

Το θύμα ήταν «πάντα ευγενικός και χαμογελαστός»

Ο άτυχος 39χρονος δεν είχε ποτέ διαφορές με κανέναν και δεν είχε προκαλέσει, ενώ ήταν πάντα ευγενέστατος και χαμογελαστός με όλους, όπως εξηγεί στο protothema.gr, επιχειρηματίας διπλανού καταστήματος.

«Είμαι σοκαρισμένη από αυτό που έχει συμβεί. Η αλήθεια είναι πως εμείς αν και δίπλα δεν ακούσαμε κάτι παρά μόνο την φασαρία που γινόταν. Βγήκαμε έξω και μάθαμε πως κάποιος ηλικιωμένος κουστουμαρισμένος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γερμανός και έφυγε τρέχοντας. Μάθαμε ότι παραδόθηκε κιόλας. Δυστυχώς όπως ακούσαμε το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Ήρθε το ΕΚΑΒ, παρέλαβε το παλικάρι και η αστυνομία. Το παλικάρι πρέπει να είναι κοντά στα 40, ευγενέστατος, ήσυχος, κύριος στη δουλειά του σε όλα του. Είχε παντρευτεί πριν δυο χρόνια και από το γάμο του έχει αποκτήσει και ένα μωράκι. Όπως μάθαμε όλα έγιναν για κάποιον λογαριασμό δεν έχω καταλάβει ακριβώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο άτυχος 39χρονος ήταν φρεσκοπαντρεμένος και έχει ένα παιδάκι ενός έτους, ήταν φιλικός και βοηθούσε πάντα όποιον πήγαινε να του ζητήσει την βοήθεια του. Όταν ο 72χρονος ηλικιωμένος πήγε στο κατάστημα και πυροβόλησε τον άτυχο άντρα, έξω από το κατάστημα τουυπήρχε κόσμος που περίμενε στην ουρά» είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, περιγράφοντας το τραγικό περιστατικό.

Η ανακοίνωση της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ για το θέμα

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για την οποία εργαζόταν ο 39χρονος.

Σε αυτήν, αναφέρονται τα εξής:

«Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιβεβαιώνει ότι σήμερα, γύρω στις 12:00, ένοπλος άνδρας μπήκε στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, εν ώρα λειτουργίας, και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του. Ο συνεργάτης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο κατάστημα, αν και υπέστησαν σοκ, είναι καλά στην υγεία τους.

Τα αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού διερευνώνται από τις Αρχές.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συνανθρώπου και συνεργάτη μας, και είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για ό,τι χρειαστούν».

Πώς έγινε το φονικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου