ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άνδρο:Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ενισχύονται οι δυνάμεις

φωτιά-στην-άνδροεκκενώθηκαν-οικισμο-646162

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Άνδρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρέματα. Έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί, ο οικισμός Ρέματα και ο οικισμός Ατένι. Σε ετοιμότητα παραμένει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα 7 μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια. Με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Η ανακοίνωση από τον δήμο Άνδρου

“ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε” αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη:

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου