ΕΛΛΑΔΑ

«Το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ από το 1990»

το-κράτος-χρωστάει-στη-δεη-από-το-1990-366692

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Περιφερειάρχης Αττικής κατήγγειλε ότι από το 1990 οι λογαριασμοί του κράτους στη ΔΕΗ παραμένουν απλήρωτοι.

Το ποσό των χρωστούμενων, όπως είπε, ανέρχεται στα 58 εκατ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημείο τριβής της Περιφέρειας με το υπουργείο Υποδομών, καθώς θέλησαν να μεταφέρουν τις οφειλές και αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, χωρίς να μεταβιβάσουν τους αντίστοιχους πόρους.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία μεταβίβασης των πόρων για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες του ΥΠΟΜΕΔΙ, ανέλαβε την υποχρέωση της αποκατάστασης των κατεστραμμένων κόμβων φωτεινής σηματοδότησης στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Έτσι, σήμερα, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, και ως τις 17:30 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης των κόμβων φωτεινής σηματοδότησης, σε ποσοστό περίπου 80% (33 έχουν αποκατασταθεί – 7 προς αποκατάσταση σε σύνολο 40 κατεστραμμένων).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ήταν παρών στις εργασίες αποκατάστασης, δήλωσε:

«Δεσμευτήκαμε, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια πεζών και οδηγών, να αποκαταστήσουμε τα κατεστραμμένα φανάρια στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχαμε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επισημάναμε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα καταστροφής που θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών. Τηρήσαμε την δέσμευσή μας στο ακέραιο. Περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να επιδείξουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης και να μεταβιβάσουν τις πιστώσεις από τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι τη Δευτέρα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας. Η ανάπτυξη και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη δεν μπορούν να γίνονται "μπαλάκι" στα χέρια της Κεντρικής Διοίκησης».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου