ΕΛΛΑΔΑ

Επαιρναν 10.000 ευρώ από κάθε μετανάστη για να τον φέρουν στην Ευρώπη

επαιρναν-10-000-ευρώ-από-κάθε-μετανάστη-για-369038
Συνελήφθησαν έξι άτομα – μέλη κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων μετά από κοινή επιχείριση αστυνομικών σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία Pakoul , έγινε στο πλαίσιο της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας των κρατώ μελών της Ε.Ε..
Οι διακινητές έπαιρναν κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ στον κάθε έναν για να τους περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παράνομοι μετανάστες προωθούνταν σε χώρες της Ευρώπης με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία υπολογίζεται, ότι η εγκληματική οργάνωση κέρδισε σημαντικά ποσά, δεδομένου ότι εισέπραττε, κατά μέσο όρο, περίπου 10.000€ για κάθε διακινούμενο.
Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία, η Γαλλική Αστυνομία, η Βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η Αστυνομία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ( SOCA ), οργάνωσαν μια κοινή επιχείρηση, κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που διενεργούσε εγκληματική οργάνωση, με μέλη στο Αφγανιστάν στην Ευρώπη. Οι μετανάστες πλήρωναν, κατά μέσο όρο, 10.000€, ο καθένας, προκειμένου να μεταφερθούν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή από τη Γαλλία μέσω Γερμανίας στην Σκανδιναβία.
Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν κυρίως από Αφγανούς, που απασχολούσαν επίσης Κούρδους και Λιθουανούς διαμεσολαβητές. Οι έρευνες έδειξαν ότι η οργάνωση διακινούσε με διάφορους τρόπους, έως και 10 λαθρομετανάστες, την ημέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου