ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη ΝΔ οι Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης

ανακοίνωσαν-την-προσχώρησή-τους-στη-ν-369178

Την προσχώρηση στη ΝΔ και την παραίτησή τους από τις βουλευτικές τους έδρες, ανακοίνωσαν οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή τους με τον Αντ. Σαμαρά. Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και στην «ανάγκη» να υπάρξει ένα μεγάλο σταθερό κόμμα αναφέρθηκαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά για την προσχώρησή τους στη ΝΔ.

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του».

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέφερε ότι «σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαϊκή παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι «όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ».

Παραίτηση από τις βουλευτικές τους έδρες

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της προσχώρησής τους στη ΝΔ, οι κκ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Βουλής, την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα.

Οι βουλευτές αντικαθίστανται από τους Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και την Β’ Αθηνών, αντίστοιχα.

Μετά τις δηλώσεις προσχώρησης των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:

«O καριερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και η μεγαλοαστική έπαρση, οδηγούν τους δυο στο ναό της ενδοτικότητας της Νέας Δημοκρατίας».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου