ΕΛΛΑΔΑ

Παπανδρέου: Οι διαγραφές των βουλευτών είναι προσωπική μου απόφαση

παπανδρέου-οι-διαγραφές-των-βουλευτώ-369508

Η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει στις 18 Μαρτίου ή το νωρίτερο στις 11 Μαρτίου από τη βάση όσοι κι αν είναι οι υποψήφιοι. Αυτή την απόφαση έλαβε το βράδυ της Πέμπτης το Πόλιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Εξάλλου, στην εισήγηση του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης προσδιόρισε ως χρόνο διαξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης τις 3 και 4 Μαρτίου, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Αμέσως μετά θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες. και η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνει στις 11 Μαρτίου.

Αρχικά, θέμα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου έθεσαν 7 μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ -οι κύριοι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Ασκούνης καθώς και οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου- χωρίς όμως να πιέσουν ούτε να ορίσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τα στελέχη αυτά επεσήμαναν ότι οι εξελίξεις πρέπει να ωθήσουν το ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει με πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ορισμένοι δε εξ αυτών έθεσαν και το ζήτημα του τρόπου εκλογής: Εφόσον υπάρχει ένας υποψήφιος πρόεδρος η εκλογή να γίνει από ειδικό εκλεκτορικό σώμα. Εφόσον υπάρχουν περισσότεροι, να γίνει κανονικά από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετέφερε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την εξέλιξη του Eurogroup της Δευτέρας.

Οπως ενημέρωσε, υπάρχει ένα μπλοκ χωρών (οι λεγόμενες triple A, εκ του ΑΑΑ τγης πιστοληπτικής τους ικανότητας) που θέτουν διαρκώς προσκόμματα στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας. Ωστόσο, στους κόλπους της Ε.Ε. έχει διαμορφωθεί και ένα άλλο μπλοκ υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στις διαγραφές βουλευτών τονίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του απόφαση ενώ ένα στέλεχος έθεσε θέμα επιστροφής τους.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου