ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα

κορονοϊός-η-τελική-εισήγηση-των-λοιμω-683842

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν στη χώρα, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού. Η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που συνεδρίαζε από το πρωί, φέρεται να εισηγήθηκε συγκεκριμένα μέτρα στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, που θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται τελικά, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αναφορικά με τις μετακινήσεις των πολιτών για σωματική άσκηση, μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και για ψώνια σε εν λειτουργία καταστήματα. Συγκεκριμένα, πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως πρότειναν να καθιερωθεί χιλιομετρικό όριο στην κινητικότητα για ψώνια αλλά και την μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικότερα οι εν λόγω μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται έως δύο χιλιόμετρα από την διεύθυνση κατοικίας των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 για τη σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδια, οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να εισηγούνται ο εν λόγω κωδικός να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο. Να απαγορεύεται δηλαδή η χρήση του κωδικού 6 για μετακινήσεις με αυτοκίνητο, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται πως οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, στην Αττική, αναφέρουν ότι αυτή θα ξεκινάει στις 19.00 αντί για τις 18.00 που ίσχυε έως τώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου