ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα το ζεύγος Μακρόν για την 25η Μαρτίου

στην-ελλάδα-το-ζεύγος-μακρόν-για-την-25η-684390

Το «παρών» στους επετειακούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα δώσει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν αποδεχόμενος την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης είναι πως την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., στενεύοντας τα χρονικά περιθώρια. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα έρθουν στη χώρα μας και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει αυτές τις τρεις επίσημες προσκλήσεις με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης με τη συμμετοχή των αρχηγών των κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους – της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με το πρωθυπουργικό γραφείο για τη διαμόρφωση των προσκλήσεων.

[kathimerini.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου