ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 15χρονου: Οι έρευνες και η «Μπλε Φάλαινα»

αυτοκτονία-15χρονου-οι-έρευνες-και-η-μ-684462

Μυστήριο έχει τυλίξει την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του στο Κερατσίνι, όπου εντοπίστηκε από την έντρομη μητέρα του.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά που ασχολούνται με την υπόθεση έκαναν έρευνα στο δωμάτιο του και προχώρησαν στην κατάσχεση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, του κινητού του και διαφόρων εγγράφων που εντοπίστηκαν. Η μητέρα του στην κατάθεση της στους αστυνομικούς ανέφερε πως ο γιος της έπαιζε αρκετά βιντεοπαιχνίδια στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί που κάνουν λόγο για αυτοχειρία του νεαρού θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται η αυτοκτονία του με κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Η «Μπλε Φάλαινα»

Ένα από τα στοιχεία που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι ο άτυχος νεαρός συμμετείχε στη μακάβρια διαδικτυακή πρόκληση της «Μπλε Φάλαινας».

Ο υπολογιστής του 15χρονου ήταν ανοιχτός όταν τον βρήκε η μητέρα του, ενώ στο γραφείο δίπλα του είχε το κινητό του.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι έτσι έγινε, θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αποδίδεται θάνατος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες έφηβοι στο εξωτερικό.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο παιδί βρέθηκε κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας του, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του με έναν αυτοσχέδιο βρόγχο από λουράκι σκύλου.

Η μητέρα του μπήκε στο δωμάτιο και είδε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να καλέσει άμεσα για βοήθεια.

Γείτονες που ήταν κοντά μπήκαν στο σπίτι και μαζί με τη μητέρα του προσπάθησαν να τον συνεφέρουν μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικό, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατος του.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου