Αρσάκειο: Έκλεισε το γκρουπ αποφοίτων στο Facebook

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-28, 19:41:01
Αρσάκειο: Έκλεισε το γκρουπ αποφοίτων στο Facebook

Έκλεισε η ομάδα αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων, στο Facebook, που αριθμούσε χιλιάδες μέλη. Το Σάββατο, διαχειριστής του γκρουπ έθεσε σε παύση τη συγκεκριμένη ομάδα, που είχε 7,6 χιλιάδες μέλη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι αυτής της απόφασης. 

Μία εκ των διαχειριστών του γκρουπ, ανήρτησε μία φωτογραφία από σχολικό κουδούνι, σχολιάζοντας: "διάλειμμα".

  

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιευτεί επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς. 
Λίγη ώρα μετά την επιστολή, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα συγκληθεί το ΔΣ και στη συνέχεια θα υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία, ούτως ώστε να κληθούν να καταθέσουν και οι 285 απόφοιτοι που υπογράφουν την επιστολή. 

Την Παρασκευή, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την προσφυγή που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, με αντικείμενο τη διερεύνηση αυτών των καταγγελιών στις οποίες προέβησαν οι 285 απόφοιτοι.

Τη δική του απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής των 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού. "Οποιαδήποτε καταγγελία, ανώνυμη ή επώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων" αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία τονίζεται πως "από το 2013 δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή ή προφορική καταγγελία αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών".

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=