ΕΛΛΑΔΑ

Ολλανδικοί «κεραυνοί» κατά Ελλάδας

ολλανδικοί-κεραυνοί-κατά-ελλάδας-370121

Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ χειρότερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί, δήλωσε ο Ολλανδός υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ εκτίμησε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει «στο σημείο εκκίνησης» και ότι πηγαίνει «πολύ χειρότερα» απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί στην αρχή της κρίσης.

«Επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ο Γέγκερ σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή στη Χάγη. «Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ χειρότερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί αρχικά».

Την ώρα που οι ηγέτες της ευρωζώνης συζητούν για μία νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο Γέγκερ επισημαίνει ότι η Αθήνα δεν έχει λάβει ακόμα όλα τα μέτρα που της έχουν ζητηθεί: «δεν θα επικυρώσουμε (το σχέδιο βοήθειας) αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο Ολλανδός υπουργός υπενθύμισε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε περισσότερο στις υπόλοιπες χώρες απ’ ό,τι η διάσωση της χώρας.

«Ο στόχος είναι και παραμένει να διατηρηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη», υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γέγκερ είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

«Για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου